mei 1, 2024

Nashville SC 1-1 Inter Miami CF (19 aug. 2023) Spelanalyse

Girona 4-2 Barcelona (10 december 2023) Wedstrijdanalyse

In vorm zijnde Girona herwon de eerste plaats in de Spaanse voetbalcompetitie nadat titelverdediger Barcelona zondag met 4-2 werd verslagen, toen de ploeg van coach Xavi Hernandez de tweede nederlaag in de competitie dit seizoen leed.

Artem Dovbek zette Girona in de twaalfde minuut op voorsprong met een schot dat terugkaatste onder de paal voordat Robert Lewandowski zeven minuten later gelijk maakte voor de thuisploeg toen hij uit een hoekschop binnenkopte.

– Stream op ESPN+: LaLiga, Bundesliga, meer (VS)

Girona, dat dit seizoen niet van huis heeft verloren in de Spaanse competitie, voert het klassement aan met 41 punten uit 16 wedstrijden, nadat hij Real Madrid met 39 punten voor was nadat de ploeg van Carlo Ancelotti zaterdag 1-1 gelijk speelde tegen Real Betis.

Barcelona, ​​wiens enige nederlaag dit seizoen eind oktober was tegen Real Madrid, staat met 34 punten op de vierde plaats, gelijk aan Atletico Madrid, dat op de derde plaats staat en nog een wedstrijd op zak heeft.

“Girona heeft veel voordelen in wat ze doen. Ze staan ​​aan de top, en vandaag nog meer. Ze hebben zeven punten meer dan wij en dat is verdiend.”

“Het was een spannende wedstrijd. Als Barcelona wint, zullen we ook zeggen dat het eerlijk is. Ik denk dat we 31 doelpunten hebben gescoord. Misschien hebben de fouten in de verdediging ons beïnvloed.”

Barcelona maakte 31 pogingen in de wedstrijd, waarvan er 11 op doel waren, maar Girona-doelman Paulo Gazzaniga redde een reeks schoten, terwijl de andere ploeg vier van de zeven schoten op doel scoorde.

READ  Ace Shuhei Ohtani neemt een mislukte show in de achtste inning en verslaat Los Angeles Angels Oakland Athletics

Dovbek zette Girona in de twaalfde minuut op voorsprong met een schot dat terugkaatste onder de paal, waarmee hij zijn achtste doelpunt scoorde in zijn eerste seizoen in La Liga.

Lewandowski hervond zijn scoringsvorm en maakte zeven minuten later gelijk voor de thuisploeg met een kopbal uit een hoekschop.

Dit is het eerste doelpunt van de Poolse aanvaller bij Barcelona in bijna een maand, na zijn brace tegen Alaves op 12 november.

Gutierrez herstelde de voorsprong van Girona voor het einde van de eerste helft nadat de verdediger het strafschopgebied binnen stormde en scoorde met een individuele inspanning, waarna Fernandez er in de 80e minuut 3-1 van maakte met een laag schot twee minuten nadat hij van de bank kwam.

Gundogan verkleinde de achterstand van Barcelona met nog een doelpunt voordat Girona-speler Stuani zijn vierde doelpunt scoorde in blessuretijd.

Girona-coach Michel zei: “Het Girona-team heeft pit en gelooft dat het zijn rivalen pijn kan doen.”

“Dat wisten wij [Barca] “We gingen hard pushen, maar als we de eerste twee passes kunnen geven, hebben we een kans.”

Barcelona, ​​dat woensdag op bezoek gaat bij Royal Antwerp in de Champions League, gaat zaterdag op bezoek bij Valencia, dat midden in de competitie staat. Girona ontvangt op 18 december de als twaalfde geplaatste Alaves.