mei 16, 2024

De Filipijnen verbluften Nieuw-Zeeland met 1-0 en claimen hun allereerste overwinning op het WK vrouwenvoetbal

Caitlin Mulcahy/Viva/Getty Images

Sarina Bolden viert feest na het scoren voor de Filipijnen tegen Nieuw-Zeeland op het WK vrouwenvoetbal.

Wereldbeker Dames 2023: live scores, programma’s, resultaten, tabellen en topscorers

CNN

De Filippijnen verbluften Nieuw-Zeeland met 1-0 om hun allereerste titel ooit te claimen Wereldbeker Dames Dinsdag won na een doelpunt van 24 minuten van de in Californië geboren Sarina Bolden.

De kopbal van Bolden in de eerste helft was het eerste doelpunt van het land in de geschiedenis van het toernooi.

Halverwege de tweede helft leken de co-organisatoren van het WK een weg terug in de wedstrijd te hebben verdiend toen Jackie Hand met een perfecte kopbal over een wanhopige Olivia McDaniel in het doel ging, maar later door de Video Assistant Referee (VAR) buitenspel werd verklaard.

De WK-nieuwkomer slaagde erin om de druk van Nieuw-Zeeland te weerstaan, inclusief een echt knappe duikredding van McDaniel in extra tijd aan het einde van de wedstrijd, om een ​​historische overwinning te bezegelen, wat leidde tot scènes van juichende vieringen.

En in goed gekwalificeerde Groep A hebben de Filipijnen – die de eerste deelnemers zijn geworden die de Women’s World Cup 2023 hebben gewonnen – nu de kans om meer geschiedenis te schrijven door de knock-outfase te bereiken met nog één wedstrijd te gaan in de groep.

Het is een onvergetelijk moment voor het land en veel van zijn spelers zijn in de VS geboren en oefenen hun beroep over de hele wereld uit.

Opmerkelijk onder hen is Bolden, die werd geboren in Santa Clara, Californië, en speelt voor Western Sydney Wanderers in de A-League.

Met haar doelpunt werd de 27-jarige Bolden de internationale recordscorer van de Filipijnse vrouwen.

Doelman McDaniel, die verschillende belangrijke reddingen en tackles maakte om haar team in het spel te houden, werd geboren in Californië en speelt voor Stallion Laguna in de Filippijnen.

Na de vorige keer hun openingswedstrijd in de groep te hebben gewonnen, miste Nieuw-Zeeland de kans om een ​​stukje geschiedenis te schrijven door zich voor de eerste keer te kwalificeren voor de knock-outfase.