Soest Nu

Soest Nu is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Bucks leiden de Jazz 95-83 na drie kwartalen

Hij speelt

SALT LAKE CITY – De Milwaukee Bucks (33-16) willen een beetje wraak nemen op de Utah Jazz (24-26) vanavond om 19.00 uur in Delta Center, na de overwinning van de Jazz op het Fiserv Forum op 8 januari.

Damian Lillard miste die wedstrijd vanwege persoonlijke redenen bij de Bucks.

Lillard scoorde een prachtig doelpunt in het derde kwartaal voor de Bucks, die in het vierde kwartaal met 95-83 voor stonden tegen de Jazz. Milwaukee scoorde 18 punten uit 14 omzetten in Utah.

Milwaukee gebruikte een run van 14-0 in het tweede kwart – wat zich uitbreidde tot een run van 19-2 – om in het tweede kwart met maar liefst 19 voorsprong te leiden voordat hij Utah met 63-53 versloeg bij de pauze. Giannis Antetokounmpo scoorde 18 punten in de eerste helft.

Utah sloot het eerste kwart af met een run van 9-0 en leidde Milwaukee na het eerste kwart met 32-26. Collin Sexton scoorde 11 punten voor de Jazz, terwijl Antetokounmpo acht punten scoorde voor de Bucks.

De Bucks wonnen zaterdag hun eerste wedstrijd onder Doc Rivers in Dallas en verdienden hun plek als All-Star-coach van de Eastern Conference. Na een periode van 15-4 hebben de Jazz drie wedstrijden op rij verloren.

meer: Doc Rivers houdt zijn eerste Milwaukee Bucks-training in Dallas: 'We zijn veel veranderd'

READ  Het zware verlies van Sixers tegen Knicks, maar de trots van Nick Nurse en Joel Embiid op het team is absoluut terecht - NBC Sports Philadelphia

Speelt Giannis?

Ja, maar het was een mogelijke beslissing tijdens de wedstrijd na de warming-up, vanwege een ontsteking van de rechter patellapees. Het is een nieuw blessurelabel voor de MVP-kandidaat.

Khris Middleton uitgesloten ten gunste van Pax

Na zaterdag 38 minuten en 29 seconden te hebben gespeeld tegen Dallas, hielden de Bucks Khris Middleton stand voor de wedstrijd van zondag in Salt Lake City met een rechterknieblessure.

Het is de achtste wedstrijd die de 32-jarige zal missen, waarvan er zeven deel uitmaakten van twee sets. Hij speelde slechts één keer back-to-back-wedstrijden en noteerde 15 minuten in de eerste helft tegen San Antonio op 4 januari.

Middleton heeft sinds 4 maart 2022 in Chicago (38:45) geen 38 minuten gespeeld in een wedstrijd in het reguliere seizoen.

Brook Lopez blijft om persoonlijke redenen buiten actie

De middenvelder van Bucks miste de wedstrijd van zaterdag in Dallas en miste ook de wedstrijd tegen de Jazz om persoonlijke redenen.

Pax-blessurerapport

• Khris Middleton uitgeschakeld (beheer van rechterknieblessure)
  • Brook Lopez vertrekt (om persoonlijke redenen)
  • Damian Lillard, twijfelachtig (verstuikte linkerenkel) Lillard startte, maar het was een beslissing tijdens de wedstrijd na de warming-up.
  • Giannis Antetokounmpo, mogelijk (ontsteking van de rechter patellapees)
  • Andre Jackson Jr., mogelijk (verstuiking rechterpols)

Bucks startende opstelling

• bewakers: Beasley's eigenaar, Damian Lillard
  • Aanvallers: Giannis Antetokounmpo, Jae Crowder
  • centrum: Brook Lopez

Bucks huurt assistent-coach Pete Dominguez in

Doc Rivers heeft zijn technische staf uitgebreid sinds hij op 26 januari de leiding overnam. Dave Joerger en Rex Kalamian waren op 27 januari op de introductiepersconferentie van Rivers, en kort daarna werd Pete Dominguez binnengehaald.

READ  Nationals pitchen potentiële Dylan Crews naar Double A: rapporten

Dominguez werkte samen met Rivers in Philadelphia en met de Los Angeles Clippers en Rivers zei dat hij een belangrijke rol speelde bij het bouwen van de videokamer op beide plaatsen. Kalamian hielp ook bij het coachen van het Armeense nationale team en coachte Obras Sanitarias in Argentinië.

Naast videotaken zegt Rivers dat Dominguez zal helpen met de ontwikkeling van spelers, verdediging en 'training van coaches'.

“Hij is een heel belangrijke man voor mij”, zei Rivers.