mei 3, 2024

De Boston Celtics brengen de Golden State Warriors met 52 punten in verlegenheid en winnen hun 11e wedstrijd op rij

Bob DiChiara/USA Today Sports/Reuters

Jaylen Brown scoort een dunk in de dominante overwinning van Celtics.

CNN

de boston Celtics Hij heeft ze gewonnen 11e wedstrijd op rij Op zondag rolde het naar een verbluffende nederlaag van 52 punten, 140-88, van Strijders van de Gouden Staat.

In de herkansing tussen de twee teams die strijden om 2022 NBA Finale, de Celtics liepen vroeg weg met de actie. All-Star-vleugel Jaylen Brown scoorde Alleen al in het eerste kwart 19 punten Om Boston na het eerste kwart naar een voorsprong van 44-22 te duwen.

De voorsprong van de Celtics groeide tegen het einde van de eerste helft tot 44 punten in het voordeel van Boston De grootste voorsprong in de eerste helft in de franchisegeschiedenis.

Uiteraard was Warriors-coach Steve Kerr niet onder de indruk van wat hij zag en stopte in de tweede helft met spelen, waarbij hij na rust geen minuten meer gaf aan de grote drie van Steph Curry, Klay Thompson en Draymond Green.

Het was een nachtmerrie-avond voor Curry: de tweevoudig MVP scoorde slechts vier punten, schoot 2-uit-13 vanuit het veld en miste ongebruikelijk alle negen van zijn driepuntspogingen toen de aanval van Golden State volledig stagneerde.

De Celtics duwden de voorsprong in het derde kwartaal naar meer dan 50 punten, voordat Boston-coach Joe Mazzola ook voor de rest van de wedstrijd op de bank zat.

De winstmarge bedroeg 52 punten De derde meest in de geschiedenis van de Celtics. Boston werd ook het eerste NBA-team dat drie wedstrijden won met minstens 50 punten verschil in één seizoen. Volgens StatMuseNa eerder dit seizoen de Indiana Pacers en Brooklyn Nets te hebben verslagen.

READ  2022 Stanley Cup Play-offs Game 7 Live-updates: Bliksemgezicht Maple Leafs op de massale NHL van zaterdag

Maddy Meyer/Getty Images

Jayson Tatum uit Boston rijdt tijdens de wedstrijd naar de bucket.

“Het is een geweldig gevoel, maar tegelijkertijd is het altijd vernederend.” zei BruinHij eindigde de wedstrijd met 29 punten, drie rebounds en drie assists.

“We kunnen op elk moment onszelf zijn, en we beschouwen het spel niet als vanzelfsprekend. We zijn niet gaan rommelen, en dit is hoe we ons respect voor het spel tonen.”
Wij doen zaken en zorgen voor zaken, maar we doen het niet op arrogante wijze. Wij doen het nederig. Het is veel respect voor de Golden State Warriors, maar we hebben het gevoel dat dit nu onze tijd is.

Jayson Tatum, een MVP-genomineerde, scoorde 27 punten voor de Celtics Zijn zesentwintigste verjaardagwaarbij Payton Pritchard 19 van de bank toevoegde.

De overwinning van Boston op zondag was de elfde overwinning op rij, aangezien de C's hun tegenstanders tijdens die winning streak met gemiddeld 22,1 punten per wedstrijd hebben overtroffen, aldus de organisatie.

Ondertussen werden de krijgers vastgehouden aan een Seizoen laag 88 punten Ze leden hun grootste verlies van de huidige campagne en het derde grootste verlies in de franchisegeschiedenis.

Ondanks het scheve resultaat maakte Kerr zich geen zorgen over de nederlaag en wilde hij graag dat zijn ploeg vooruit zou blijven gaan.

“Dit is 'gooi het in het toilet'” zei Kerr na de wedstrijd. “We hebben een geweldige roadtrip gehad, 3-1, een miljoen wedstrijden gespeeld. Boston was ongelooflijk en we konden ze vandaag niet verslaan. We gaan naar huis en maken ons klaar voor woensdag.”

READ  Nick Kyrgios bestempeld als 'kwaad' en 'pestkop' door verslagen Wimbledon-rivaal Stefanos Tsitsipas

Het was een wedstrijd om snel te vergeten voor Curry en Co.

Lester Quiñones, die een wederzijdse deal had Het werd omgezet naar een standaard NBA-contract Vorige maand leidde hij de Warriors in het scoren met 17 punten van de bank.

De dominante aanvallende prestatie van Boston leidde ertoe dat de viervoudig kampioen Curry na de wedstrijd werd herdacht.

“Ze maakten tien drieën in het eerste kwart, en dat zijn we gewend van teams.” Curry vertelde de media.

“Ze zijn op dit moment het beste team in de competitie en ze speelden zo. Het was moeilijk om vanaf de andere kant te kijken.”

De Dubs vallen dit seizoen terug naar 32-28 en worden woensdag geconfronteerd met een andere Oost-krachtpatser in de Milwaukee Bucks. De Celtics, die met een 48-12-zege het beste record in de NBA hebben, gaan dinsdag op bezoek bij Cleveland Cavaliers.