mei 3, 2024

Australië en Nederland keren terug naar de overwinning op dag twee van de FIH Hockey Junior Women’s World Cup 2023.

Lausanne, Zwitserland: De tweede dag van de FIH Hockey Dames Junior Wereldbeker Chili 2023 was een veelbewogen dag, waarbij Nederland en Australië hun eerste overwinningen van het toernooi claimden. India en Duitsland speelden een thriller waarin de Duitsers India met een kleine marge van 4-3 versloegen.

Nu Nederland, Korea, België en Engeland aan het eind van de tweede speeldag comfortabel bovenaan hun respectievelijke poules staan, zijn landen als Australië, India, de VS en Chili ook in de race om die plekken te pakken.

Laten we alle zes wedstrijden terugspoelen die plaatsvonden op de tweede dag van het toernooi in Chili.

Engeland versus Nieuw-Zeeland (Fulltime score: 5-0)

Engeland versloeg Nieuw-Zeeland met 5-0 in de eerste wedstrijd van de dag. Nieuw-Zeeland kreeg vijf strafcorners toegekend, maar slaagde er niet in deze om te zetten vanwege de individuele vaardigheid van de Engelse doelman Evie Wood.

Lottie Bingham opende in de zevende minuut de score, gevolgd door twee doelpunten van Maddie Long. Lizzie Bocknell scoorde eenvoudig 52 puntenz.d Een minuut later verzekerde aanvoerder Beth Alexander zich in de laatste minuten van een gemakkelijke drie punten voor haar ploeg.

Na de wedstrijd zei Maddie Long: ‘Ik denk dat we vandaag geweldig hockey hebben gespeeld en een aantal geweldige teamdoelpunten hebben gescoord. We werken hard als team en zullen het het hele toernooi goed doen.

VS versus Japan (Fulltime score: 2-1)

De VS verbaasden de 17-jarige Charlotte Bruder met heldendaden toen ze Japan met 1-0 versloegen en met 1-2 wonnen. Ai Hiramitsu scoorde uit een strafcorner in de 13eE Japan had een minuut om de score te openen, maar Bruder scoorde twee doelpunten in twee minuten en zette de VS op voorsprong.

READ  Kwalificatietoernooien voor EK 2024: Griekenland - Nederland voorbeschouwing

Japan deed zijn best en drong verschillende keren door tot de oppositiekring, maar de Amerikaanse verdediging was te sterk voor hen. Japan speelt vervolgens tegen Nieuw-Zeeland, terwijl de VS tegenover een sterke Engelse ploeg staan.

Charlotte Bruder beschrijft de vreugde van het winnen van de eerste wedstrijd op de FIH Hockey Junior Women’s World Cup 2023 en zei: “Deze zwaarbevochten overwinning zal ons enorm motiveren voor de komende toernooien. Als eenheid kijken we ernaar uit om meer aanvallen te creëren en onze verdediging te versterken om tegen andere topteams in dit toernooi te spelen.

België vs Canada (Fulltime score: 8-0)

België versloeg het onwetende Canada met 8-0, won de tweede wedstrijd op rij en schoof naar de top van Poule C. Canada zag de wedstrijd in de eerste minuut nooit echt, want de Belgen scoorden drie doelpunten in het eerste kwart.

Astrid Bonami, Marthe-Marie Greets en Louise Dewaet scoorden elk twee doelpunten, terwijl Perrine De Clerck en Maura Cornelissens er elk één scoorden voor Canada.

Man van de wedstrijd Louis Devatt dacht na over het harde werk van zijn team en sprak zijn vertrouwen uit dat het team de volgende wedstrijd tegen India zal winnen om bovenaan Poule C te komen.

India versus Duitsland (Fulltime score: 3-4)

De spannendste wedstrijd van de dag was tussen deze twee teams. India kwam aan het toernooi met een historische 12-0 overwinning tegen Canada, terwijl Duitsland de laatste wedstrijd van België met 0-6 verloor.

India opende de score met 2-0 in de 11e door pc-conversies van Anuyu en Robni Kumari.E en 14E respectievelijk een minuut, maar daarna waren het de Duitsers die de controle over de wedstrijd overnamen en uitstekend hockey speelden om de scores gelijk te trekken en de leiding te nemen. Mumtaz Khan probeerde India met nog een doelpunt terug in de wedstrijd te brengen, maar dat was niet genoeg.

READ  Reistips: Amsterdam & omstreken

“We hadden een zeer slechte start van het toernooi en we zijn er trots op hoe we vandaag zijn hersteld en hebben gewonnen van een sterk Indiaas team. We hopen door te gaan naar de knock-outrondes”, zei Laura Bluth, de man van de wedstrijd van Duitsland. die het tweede doelpunt maakte.

Zuid-Afrika versus Nederland (Fulltime score: 0-6)

Nederland voerde Groep A aan toen het zich een weg baande door de Zuid-Afrikaanse verdediging voor een zes. Mickey Roberts toonde zijn klasse met een hattrick door alle drie de doelpunten uit strafcorners te scoren. Trijntje Beljars steunde de schittering van Mickey toen hij twee doelpunten maakte uit strafcorners.

De Nederlanders hadden het meeste balbezit en hun aanvallers maakten verschillende cirkelvormige invallen en wonnen 12 strafcorners.

Hattrick-ster Mickey Roberts, die werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd, zei dat ze gisteren niet hun beste hockey speelden in de loting tegen Australië, maar dat ze blij waren weer op het goede spoor te komen en die drie punten te pakken.

Australië versus Chili (Fulltime score: 2-0)

Het Chili van Martin Castro had veel vertrouwen na het winnen van hun openingswedstrijd tegen Zuid-Afrika, maar de Aussies. Ze waren te sterk. Hannah Cullum-Saunders opende de Australische score in de zesde minuut voordat Tatum Stewart haar tweede van de wedstrijd scoorde in de 44e.E min.

Ondanks dat de gastheren enkele circulaire inzendingen probeerden te maken, werden doelpunten van de Australische verdediging geweigerd. Chili neemt het vervolgens op tegen het machtige Nederland voor een plek in de knock-outs.

De 20-jarige Amy Laughton was het hele toernooi de ster van Australië en beheerste het spel met haar ongelooflijke talent.