april 22, 2024

Soest Nu

Soest Nu is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Van Gaal als Nederlandse baas wacht op zijn derde spelfout

Louis van Gaal is terug als hoofdtrainer van Nederland en hij kijkt er naar uit om Oranje naar het WK 2022 te leiden.

Woensdag bevestigde KNVP dat Van Gogh Frank de Boer zou vervangen bij een deal tot het einde van het WK 2022.

De 69-jarige zei in een verklaring: “Het Nederlandse voetbal heeft me altijd na aan het hart gelegen. In mijn ogen is de bondscoach een belangrijke factor in het bevorderen van ons voetbal. Ook voel ik me vereerd om het Nederlands Elftal te mogen coachen.

Van Gaal gaat nu aan de slag met de komende WK-kwalificatiewedstrijden tegen Noorwegen (1 september), Montenegro (4 september) en Turkije (7 september). De focus ligt dus op 100% spelers en houding. Daar ben ik tenslotte voor aangenomen. ”

Vijf jaar na de wedstrijd concludeerde Van Gaal: “Het is goed om weer terug te zijn bij Geist. Ik heb al met meerdere spelers gesproken en de technische staf is aangesloten bij de KNVB. Ik kijk er naar uit om het werk samen te doen. ”
READ  Voorbeschouwing van de wedstrijd: Nederland v Duitsland