april 26, 2024

Soest Nu

Soest Nu is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

AK vermijdt Nederlandse gêne tegen Gibraltar

Nederland had veel schoten, maar kon alleen een 3-0 overwinning boeken tegen het 10-man Gibraltar.

Na de 4-0 nederlaag in Frankrijk haalde Ronald Koeman Matthijs de Ligt, Mats Wiefer en Wood Wekhorst in de basis. Lutsharel Geertruida, Jurrien Timber, Marten de Roon en Kenneth Taylor zijn uit.

Voor Wiffer wordt het een debuut voor de middenvelder, die na een aantal indrukwekkende optredens bij Feyenoord is opgeklommen naar Oranje XI. Hij markeerde zijn debuut al vroeg met een doelpunt, maar zijn felle schot ging naast.

Als Koeman hoopte op een sterke start van zijn kant, kreeg hij die niet, want Nederland worstelde om een ​​doorbraak te vinden tegen het diepliggende Gibraltar. Het eindproduct bleef uit tot in de 23e minuut toen Dumfries Memphis Depay voorbij kopte.

Georginio Wijnaldum miste twee kansen en Wood Wekhorst schoot naast.

Nederland ging met slechts één doelpunt voorsprong de rust in en Koeman zette Donyal Malone en Cody Kakpo in. Vier minuten in de tweede helft viel Ake binnen een seconde uit.

Gibraltar werd vervolgens teruggebracht tot tien man toen Liam Walker zich op de wafel stortte. Dat zorgde niet voor een stortvloed aan doelpunten, en een van richting veranderd schot van AK na 82 minuten zorgde voor 3-0.

Er waren meer pogingen, maar niet veel doelpunten voor Nederland, dat de overwinning claimde maar na twee wedstrijden op min doelsaldo zit.