april 29, 2024

Zweden reist naar Nederland tijdens de openingswedstrijd van het dameskampioenschap

Amsterdam is vanaf zaterdag gastheer van het Dames Rugby Kampioenschap 2024.

Om 16.30 uur lokale tijd (16.30 uur UTC) ziet het National Rugby Centre Nederland het opnemen tegen Zweden.

De wedstrijd van vorig jaar tussen deze teams op hetzelfde terrein was emotioneel nadat de Nederlander Inge van der Velden op 30-jarige leeftijd stierf.

Loosehead prop Anoch Weerkamp scoorde de eerste try van de wedstrijd voor de thuisploeg, waarbij de aanvaller in de 14e minuut enorme kracht toonde. Winger Helen van Hattem zette zich om en maakte er 7-0 van.

Drie minuten later scoorde Matilda Mahlberg een onbekeerde try voor Zweden, de zet begon met een voortreffelijke break van centrum Minona Nunnstedt.

Nederland breidde de voorsprong uit naar 14-5 in de 21e minuut toen Weerkamp zijn tweede poging scoorde voordat Van Hattem scoorde.

Een schitterende solo-prestatie van buitenspeler Noah Donkersloot bezorgde Nederland na 25 minuten de derde poging. Zweden was echt aan het aanvallen, maar de paceman toonde een groot tempo en bewustzijn om de uitgerekte verdediging te onderscheppen en te doorbreken. Het bleef onveranderd.

Een vierde poging voor Nederland kwam acht minuten voor rust van Veerkamp, ​​waarbij de rode scrumhatter opnieuw over voldoende kracht toonde om zijn hattrick compleet te maken. Van Hattum veranderde.

De vijfde poging van Nederland voor rust kwam met een prima finish van Van Hattem. Ze zette zich om en bij rust stond het 33-5.

Ze kreeg haar tweede poging na 53 minuten toen een mooie lange pass van stand-off Jed Metz haar in de hoek zette. Dat veranderde niet, maar ze waren 38-5 goed.

READ  DNB dringt er bij pensioenfondsen op aan liquiditeit te herzien

Zweden was op dat moment misschien gefold, maar ze lieten Nederland geen punten meer scoren en scoorden zelfs een tweede eigen poging.

Goede handen kwamen net na het uur en verving Sarah Jacobson voor de score. Scrumhalf Frida Nilsson zette zich om en bracht de stand op 38-12.

Dat was het en uiteindelijk eindigde Nederland in de drieploegencompetitie met Zweden op de derde plaats en Spanje op de tweede plaats, de kampioen.

Dit jaar wordt Portugal een evenement met vier teams en gaat Nederland naar 15 voor de opener.E Met Zweden 19 op de wereldranglijstE.

De Zweedse hoofdcoach Tamara Taylor, een voormalig speelster van Engeland, kijkt uit naar het toernooi en het toernooi in het algemeen.

Hij zei: “Het team is enthousiast.

“Vorig jaar rond deze tijd waren er veel zenuwen omdat het de eerste keer was dat het team terugkeerde naar dat niveau en het kostte wat tijd om eraan te wennen, maar nu weten de spelers wat ze kunnen verwachten en bereiden ze zich voor. Goed.

“Een paar weken geleden speelden we tegen het Britse leger in Aldershot in Engeland en dat heeft ons enorm geholpen. We hadden daar een driedaags kamp omheen en tijd samen doorbrengen was belangrijk om banden op te bouwen.

“Als coach wil je altijd meer tijd met de spelers, maar ik weet dat ze allemaal hard werken als we niet samen zijn en we nieuwe gezichten in het team hebben. Dingen.

“Nederland houdt ervan om de bal breed te krijgen en met snelheid te spelen, dus we weten dat het een zware wedstrijd zal worden en dat de conditie op de proef zal worden gesteld, maar we hebben vorig jaar in de tweede helft van diezelfde wedstrijd veel belofte getoond en we willen om daar dit weekend op voort te bouwen.”

READ  Rijkste mensen van Nederland (28 maart 2023)

De wedstrijd wordt uitgezonden op rugbyeurope.tv, RugbyPass TV en Rugby Europe's You Tube Channel.