mei 2, 2024

Vasilis Toliopoulos stak Griekenland over naar Nederland

Door Eurohoops Team/[email protected]

Vasilis Toliopoulos scoorde 23 punten en deelde acht assists uit om Griekenland naar een 74-72 overwinning op Nederland te leiden op dag 2 van de EuroBasket 2025-kwalificatie.

Na 15 punten te hebben gescoord in de derde periode en Griekenland terug te leiden van een achterstand van 13, reed Toliopoulos naar de basket en bezorgde zijn team een ​​voorsprong van 72-71 met nog 29 seconden te gaan. Vassilis Saralambopoulos dook in de conversie na een steal toen Griekenland hun tweede overwinning op rij veiligstelde.

Roland Schaftenaar (15 punten) en Yannick Krog (13 punten) scoorden in de dubbele cijfers voor de Nederlander, die halverwege de tweede periode met 31-18 voorkwam en vroeg in de tweede helft met 41-32 voor stond. Toliopoulos draaide zich vervolgens om en veranderde het spel compleet. De wedstrijd eindigde met verschillende voorsprong in het vierde kwart, totdat Griekenland in de laatste minuut de beslissende emmer maakte.

Dimitris Moraidis voegde 14 punten toe en Charalambopoulos voegde 10 punten toe voor Griekenland. Hun ploeg ging naar Den Haag zonder Dinos Mitoglou, Tomas Walkup en Kostas Papanikolaou – het trio dat Tsjechië naar de overwinning leidde – en Giannoulis Laurentzakis. Alsof de afwezigheden nog niet genoeg waren, liep guard Naz een schouderblessure op tijdens mid-lock-oefeningen en werd centrum Kostas Antetokounmpo uit de wedstrijd gedwongen nadat hij in de eerste helft een knieblessure had opgelopen.

READ  🇳🇱 Nederland: Nederlandse creatief directeur zegt dat Nederlandse enscenering zal zijn als 'een maanlanding'