mei 2, 2024

Texas behaalt een enorme overwinning op Alabama

Maak alle “Texas is back”-grappen die je maar wilt.

Zaterdag verdienden de Longhorns een aantal belangrijke opscheprechten met een enorme 34-24 overwinning op Alabama in Tuscaloosa.

De Texas quarterback Quinn Ewers gooide voor 349 yards en drie touchdowns terwijl hij de aanval naar groot spel leidde na groot spel in de tweede helft. De Crimson Tide kon het simpelweg niet bijhouden.

Eerder vandaag waren alle ogen opnieuw gericht op de Buffs. Na een trage start vond Colorado zijn aanvallende ritme in de tweede helft en reed naar de overwinning tegen Nebraska. Ondertussen ontsnapte Utah ternauwernood aan een zware wegwedstrijd tegen Baylor in een dramatische finish.

In een andere interessante wedstrijd buiten de conferentie behaalde Miami een indrukwekkende 48-33 overwinning op #23 Texas A&M in een wedstrijd waarin Hurricanes QB Tyler Van Dyke gooide voor 374 yards en vijf touchdowns.

En de nr. 20 Ole Miss gebruikte een enorme voorsprong in de tweede helft om weg te rijden van de nr. 24 Tulane voor een indrukwekkende overwinning op de weg.

De beste wedstrijd van de dag is Alabama als gastheer voor Texas. Dit is ook een weekend waarin veel van de geplaatste teams op pad zijn om het op te nemen tegen niet-geplaatste tegenstanders, dus er zullen in week twee nog genoeg andere verrassende mogelijkheden zijn.

(Alle tijden zijn EST.)

Tijd: 19.30 uur | ABC | Lettertype: Wisconsin-5,5 | Totaal: 58

Het Luke Fickell-tijdperk kende vorige week thuis tegen Buffalo een trage start, maar de Badgers gingen (niet verrassend) hard van start en renden laat in de wedstrijd weg. Chez Mellusi en Braelon Allen renden elk meer dan 140 meter in de overwinning van 38–17. Aan de andere kant ging de luchtshow van de Cougars met Cam Ward in de hoofdrol verder waar het vorig seizoen was gebleven. De junior gooide voor 451 yards en drie touchdowns in een gemakkelijke 50-24 overwinning op Colorado State. Kunnen de Badgers Ward vertragen in Pullman?