mei 3, 2024

Nederland 6-0 Gibraltar (21 november 2023) Wedstrijdanalyse

Calvin Stengs uit Nederland scoorde dinsdag een hattrick in een comfortabele 6-0 pak slaag tegen Gibraltar in een kwalificatiewedstrijd voor Euro 2024, hoewel Oranje dit weekend niet in de buurt kwam van de recordscore van Frankrijk.

Mats Wieffer, Teun Koopmeiners en invaller Cody Gakpo voegden de andere doelpunten toe voor de testende Nederlandse ploeg toen ze hun kwalificatiecampagne afrondden, nadat ze hun plaats in de finale van volgend jaar in Duitsland al veilig hadden gesteld.

– Stream op ESPN+: LaLiga, Bundesliga en meer (VS)

Stengs zette Oranje in de 10e minuut op voorsprong en voegde er na rust nog eens twee aan toe.

Geen van de Nederlandse doelpunten kwam echter in de buurt van de veertien doelpunten die Frankrijk zaterdag in Nice scoorde tegen Gibraltar, waarmee een recordvoltooiing voor het EK-kwalificatiewedstrijd werd voltooid.

Maar de bezoekende Nederlandse coach Ronald Koeman maakte in de kwalificatiewedstrijden na de 1-0 overwinning op Ierland van zaterdag gebruik van zijn vele talenten.

Tienerverdediger Jorel Hato kwam tijdens de rust in het veld voor aanvoerder Virgil van Dijk en werd met 17 jaar en acht maanden de vijfde jongste speler van Nederland.

Ze eindigden als tweede in Groep B achter Frankrijk, terwijl Gibraltar onderaan eindigde na alle acht wedstrijden te hebben verloren, 41 punten tegen te hebben gekregen en niet te hebben gescoord.

Het resultaat van dinsdag betekent dat Gibraltar deze maand 20 doelpunten heeft gekregen in twee interlands, terwijl doelman Dale Golling, 27, nu 101 doelpunten heeft in 31 wedstrijden.