november 26, 2022

Soest Nu

Soest Nu is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Loretta Lynn, countryster en icoon van de veerkracht van het land, sterft op 90-jarige leeftijd

Loretta Lynn, countryster en icoon van de veerkracht van het land, sterft op 90-jarige leeftijd

De heer Lin bleef de carrière van zijn vrouw leiden en stond erop dat ze op honky tonks en op radiostations zou optreden, zelfs voordat ze overtuigd was door haar muzikale gaven. De afhankelijkheid van mevrouw Lin van haar man maakte van hem een ​​vaderfiguur zoals haar man, ook al was hij minder dan zes jaar ouder dan zij. Hij gebruikte de term ‘hit’ om de keren dat hij hem sloeg te beschrijven. Pas toen het paar begin jaren zestig naar Nashville verhuisde, raakte Lady Lynn Patsy Klein bevriend met haar en begon ze op te komen voor haar man.

“Nadat ik Patsy ontmoette, verbeterde het leven voor mij omdat ik me verzette”, vertelde mevrouw Lynn aan Nashville Scene. “Daarvoor nam ik het gewoon. Ik moest. Ik was 3.000 mijl verwijderd van mijn moeder en vader en ik had vier kleine kinderen. Ik kon er niets aan doen. Maar later begon het in me op te komen toen het ging niet goed.”

De groeiende aandrang van mevrouw Lin viel samen met de eerste bewegingen van de moderne vrouwenbeweging. Het label wees feminisme af in interviews, maar veel van zijn nummers, waaronder het nummer ‘We’ve Come A Long Way, Baby’ uit 1978, waren vurige uitingen van vrouwelijke vastberadenheid. Ze zong in dat lied:

Nou, ik wil geen muur om te schilderen, maar ik zal mijn woord zeggen.

Van nu af aan, loverboy, 50-50 jaar oud, helemaal.

Tot nu toe ben ik iets ontworpen om je te plezieren.

De tijden zijn veranderd en ik eis ook tevredenheid.

De seksuele politiek van mevrouw Lynn kreeg een nadrukkelijke wending met “The Pill” (1975), een rauwe viering van reproductieve vrijheid, geschreven door Lauren Allen, Don McChan en T.D. Pills. Openhartige opnames zoals deze en ‘Rated X’, over dubbele moraal waarmee gescheidenen worden geconfronteerd, waren misschien niet erg populair geweest bij het conservatief neigende countrymuziekpubliek als ze niet waren gladgestreken door de speelse manier van mevrouw Lin met een tekst. In ‘Ranked X’, het eerste land dat in 1972 een hit werd, schreef ze: ‘Vrouwen kijken naar je alsof je slecht bent, en alle mannen hopen dat je dat ook bent.’

READ  "Vreemde dingen 4" Vol. 2 Drops geestverruimende Netflix-trailer - The Hollywood Reporter