juli 13, 2024

Soest Nu

Soest Nu is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kortegolf heeft mijn inbox opgeslagen van een Gmail-sleur

Kortegolf heeft mijn inbox opgeslagen van een Gmail-sleur

Toen Google in 2018 de Gmail-alternatieve Inbox uitschakelde, beloofde het dat veel van zijn ideeën uiteindelijk naar Gmail zouden komen. Hoewel er enkele zijn binnengekomen, heeft het meeste van wat Inbox succesvol heeft gemaakt, zoals ‘pakketten’, nooit gewerkt. In plaats daarvan wijdde Google in de daaropvolgende jaren zijn volledige Gmail-productiviteitssuite om mensen de rest van zijn werkruimteservices te laten gebruiken. Het wordt erger Terwijl Google zich voorbereidt op de uitrol van een grote update voor Gmail Dit is drukker dan ooit.

De geavanceerde interface van Gmail werkt voor degenen die hebben geïnvesteerd in het Google-ecosysteem, maar doet weinig om mensen te behoeden voor het dagelijkse werk van het doorzoeken van rommelige inboxen. Het is gemakkelijk in te zien waarom: u krijgt nog steeds een lijst met e-mails zonder echte structuur die een onverwachte reeks filters omzeilt om promotionele berichten, spam en updates van sociale media te blokkeren.

E-mail-apps die bugfixes voor Gmail bieden, waren voor mij even teleurstellend: Newton Mail Kan je geld niet houdenMijn vertrouwen ook niet. Spark had veel functies die ik niet nodig had. Bovenmenselijk, een e-mailapp van $ 30 per maand die je “het gevoel wil geven dat je superkrachten hebt”, en belooft het te overdrijven en te leveren. Maar na jaren van wisselen tussen apps, komt er misschien eindelijk een einde aan mijn zoektocht naar een opvolger van Google Inbox, dankzij een eenvoudige en verfrissende nieuwe Gmail-client genaamd korte golf.

Shortwave is ontworpen door een groep voormalige Google-medewerkers, waaronder Andrew Lee, die eerder Firebase, een app-ontwikkelingsplatform, oprichtte en aan Google verkocht. Kortegolf – voor $ 9 per maand, tenzij je het goed vindt met slechts drie maanden e-mailgeschiedenis – maakt geen moer over zijn ambities om in Inbox te komen. Het ziet er zelfs net zo uit en werkt net zo met een blauw geaccentueerd thema, maar het is meer een kopie. Het bouwt voort op de effectieve ontwerpkeuzes die Inbox sommige hebben aangedreven, en in de twee weken dat ik ermee bezig ben, heb ik me productiever gemaakt bij het beheren van mijn e-mail.

READ  Er komen nieuwe app-pictogrammen naar Google Berichten, Contacten en Telefoon

Als ik Shortwave inschakel – beschikbaar op internet, iOS en Android – krijg ik geen overstroomde e-mails. In plaats daarvan worden niet-essentiële zaken, zoals updates van sociale media en geautomatiseerde bevestigingen zoals die van Amazon, bij elkaar gesorteerd en worden threads die u eerder noemde, bijvoorbeeld standaard in een ander project gesorteerd. Dit gebeurt allemaal in dezelfde inbox, niet onder verschillende tabbladen zoals Gmail doet, waardoor ik het kan controleren en voorkomen dat ongewenste e-mail zich ophoopt.

Inkomend kortegolfmonster.
Foto: korte golf

Omdat het grootste deel van mijn inbox al is georganiseerd als ik erin spring, zijn er veel minder e-mails die mijn onmiddellijke aandacht vereisen. Het voelt alsof mijn werk gehalveerd is: ik weet dat berichten in pakketten zoals ‘nieuwsbrieven’ kunnen wachten, en ik kan snel bij belangrijke e-mails komen zonder het ongelezen aantal te bevestigen (wat toch niet op Shortwave staat) .

Wat mij echter het meest opviel voor Shortwave, was hoe het me dwong om te heroverwegen hoe ik met mijn e-mailinbox omga. Vroeger zou ik er zonder plan in duiken – eerst omgaan met wat er aan de top was en waarschijnlijk missen wat er aan de onderkant was.

Als ik nu inlog, is er een bepaalde routine voor. Ik archiveer eerst alle spam in één keer met de knop Wissen en mijn inbox is meteen ontgrendeld. Vervolgens controleer ik of er ongelezen berichten zijn in het gedeelte Favorieten, dat e-mails bevat van mensen met wie ik vaak contact heb gehad, om te zien of ik updates heb van mijn redacteuren en om te reageren als die er zijn, aangezien dit normaal gesproken een top is prioriteit, en nu kan ik het vinden zonder handmatig door eindeloze stapels andere berichten te gaan.

Dan kan ik de rest gemakkelijk sorteren: ik speld de meest urgente items bovenaan mijn inbox, stel uit wat kan wachten en sleep gerelateerde e-mails naar elkaar om ze in een nieuw pakket te gooien dat ik later opnieuw kan bekijken. Afgezien van het daadwerkelijk beantwoorden van mijn e-mails, kost het me niet meer dan een paar minuten, en je kunt zo ongeveer alles doen met sneltoetsen.

Shortwave groepeert routinethreads in een enkel item in je inbox.
Foto: korte golf

Zoals veel mensen heb ik de neiging om naar mijn telefoon te gaan en mijn e-mails ’s ochtends als eerste te controleren, maar de modus Niet storen van Shortwave houdt nu al mijn e-mails tot later en houdt mijn angstige e-mailbrein onder controle. Met de app kan ik ook het type e-mail kiezen waarvan ik op de hoogte wil worden gehouden en wordt mijn meldingspaneel volledig gewist van rommel zoals deals en marketingupdates.

En in tegenstelling tot veel nieuwere e-mailclients, lijkt Shortwave de juiste balans te vinden als het gaat om informatiedichtheid. De interface is breed genoeg zodat mijn inbox veel e-mails tegelijk weergeeft, er niet uitziet als een gigantische, rommelige bal tekst en gemakkelijk te navigeren is – in tegenstelling tot Inbox, waarvan het ontwerp was Bekritiseren Lage informatiedichtheid. Ik vind het ook veel beter in de drukke threads-modus, die duidelijk wordt weergegeven wanneer er een nieuwe ontvanger in een e-mailthread is of wanneer iemand rechtstreeks contact met mij opneemt in plaats van iedereen door Reply-All in een substring te splitsen.

Om dit soort gemakken naar Gmail te brengen, moest ik erop vertrouwen dat Shortwave mijn e-mails niet zou verkopen of lezen, wat het technisch wel kan. Hoewel het voor mij moeilijker is dan ooit om de teugels over te dragen aan nieuwe bedrijven, maakt Shortwave een overtuigende casus. Naast het duidelijke beleid dat Shortwave geen geld verdient met persoonlijke gegevens, zegt het dat het een jaarlijkse audit heeft doorstaan ​​in opdracht van Google – die derden meer dan $ 75.000 kan kosten en inclusief stresstests van hun beveiligingsmaatregelen. Het helpt ook om ervoor te zorgen dat het bedrijfsmodel is gebaseerd op een premium abonnement, niet op advertenties of gegevensmakelaardij.

(Google en het bedrijf dat de Shortwave-audit heeft uitgevoerd, NCC Group, wilden geen commentaar geven.)

Hoewel Shortwave nu mijn standaard inbox is, moet ik toch af en toe terug naar Gmail omdat e-mails nog niet kunnen worden ingepland en er enkele standaardmappen ontbreken, zoals spam. Het niet hebben van de verwijderoptie was ook een teleurstelling. Lee beweert dat deze allemaal “hoog op de prioriteitenlijst” staan, maar hij kan geen commentaar geven op wanneer deze updates zullen aankomen.

Een ander ding dat voor mij een sleutel in de Shortwave-ervaring zou kunnen werpen, zijn de grote ambities van de startup om apps zoals Slack te vervangen door e-mail. In Shortwave kunnen organisaties ‘werkruimten’ creëren waar werknemers in realtime kunnen chatten zoals ze zouden doen in een berichtenservice. Behalve in het geval van Shortwave zijn alle berichten e-mails. Voorlopig staan ​​deze enterprise-tools in hun aparte sectie en staan ​​ze niet in de weg, maar of dat verandert (en de schone inbox in Shortwave op dezelfde manier vervuilt als Google deed met Gmail) valt nog te bezien.

Met Shortwave kun je ook van een e-mail een chat maken.
Foto: korte golf

Ik sta sceptisch tegenover het plan van Shortwave om e-mail om te zetten in de zilveren oplossing voor alle werkcommunicatie, maar als mijn brandschoon inbox een indicatie is, kan het zeker de rust in je rommelige relatie met e-mails herstellen en je inbox vergroten. de wetenschapper.

Shortwave probeert e-mail niet opnieuw uit te vinden of te compliceren, en de slimme inbox is eenvoudig en functioneel. Zozeer zelfs dat ik me tijdens het gebruik alleen maar afvroeg waarom Google nooit alle Inbox-functies naar Gmail heeft gebracht. Veel van de functies lijken misschien eenvoudige toevoegingen aan Gmail, maar samen zorgen ze voor een minder frustrerende, effectievere e-mailervaring.