mei 1, 2024

India verloor in de kwartfinales met 4-7 van Nederland

Muskaat: India verloor dinsdag met 4-7 van Nederland in de kwartfinales van de FIH Hockey 5 Men's World Cup.

Mohammad Raheel (1', 7', 25') scoorde een hattrick voor India en Mandeep More (11') scoorde. Voor Nederland hadden Sander de Wien (4', 15') en Alexander Schoep (10', 26'), Lucas Midtendorp (12'), Jamie van Aard (13') en Pepijin Reyenga (20') elk 1. Brace werd gescoord. ') die elk een doel bereiken.

Het toernooi kende een veelbelovende start voor India Mohammed Raheel (1') toonde zijn vaardigheden met een opmerkelijk velddoelpunt in de eerste minuut en zette daarmee de toon voor een intense wedstrijd.

Nederland reageerde echter snel op de vroege voorsprong van India, waarbij Sander de Wien (4') de scores gelijk maakte. Niet afgeschrikt door een snelle gelijkmaker intensiveerde India hun aanvalstactiek, wat leidde tot een nieuw doelpunt van Mohammad Raheel (7'). Ondanks de hernieuwde voorsprong toonde Nederland veerkracht en kwam opnieuw gelijk dankzij een doelpunt van Alexander Schoep (10').

Het heen en weer karakter van de wedstrijd ging door toen Mandeep More (11') de leiding herwon voor India. Nederland counterde echter met een snelle opeenvolging van doelpunten toen Lucas Midtendorp (12') en Jamie van Aard (13') vakkundig de achterkant van het net vonden, waardoor het momentum in het voordeel van Nederland terechtkwam.

Bij rust stond India achter, waarbij Sander De Win (15') voor een cruciale uitdaging zorgde. Nederland bevestigde zijn dominantie in de tweede helft toen Pepijin Reinga (20') en Alexander Schoep (26') de voorsprong verder uitbreidden.

Ondanks een moedige poging van Mohammad Raheel (25') sloeg hij opnieuw toe om zijn hattrick compleet te maken, en India verloor uiteindelijk met 4-7.

READ  Bulgaria's Eleven Ventures investeert € 1 miljoen in de in Nederland gevestigde startup Almasena

India speelt vervolgens tegen Kenia in de wedstrijd op de 5e-8e plaats.