april 27, 2024

In de wedstrijd van de tweede dag in Bhubaneswar wonnen China en Nederland opnieuw

De Nederlandse vrouwen verlengden hun ongeslagen reeks op de tweede speeldag in het minitoernooi van de FIH Hockey Pro League. Bhubaneswar, India Op zondag.

In wat een onderhoudende ontmoeting bleek te zijn, versloegen de Nederlanders India met 3-1.

Eerder verloren de Hawkeyes in hun eerste wedstrijd na vijf maanden op internationaal niveau opnieuw van China.

(Vrouwen) China 3 – 0 Australië

China had een korte ommekeer tussen de wedstrijden en moest wat vroege druk opvangen voordat Australië met 3-0 werd verslagen. Het eerste kwart werd in een langzamer tempo gespeeld, waarbij de Hawkeyes meer aanvallend waren en China hen tijdens de pauze probeerde te vangen. De Chinezen schakelden in het tweede kwart in een versnelling en verdienden twee strafcorners, maar Jocelyn Bartram was vastberaden in doel voor Australië, dat bij rust nog steeds puntloos was.

China doorbrak de impasse echter in het derde kwart toen Yuan Meng vanuit een scherpe hoek de keeper met een losse bal versloeg. Yu Anhui won met 2-0 en trok de verdediging uit vorm met een goede draai op de D en nauwkeurige treffers. De Australiërs probeerden zich een weg terug te banen, maar zagen er ongewoon onnauwkeurig en traag uit, en de Chinese Meng Tan had het laatste woord in het vierde kwart, waarbij hij aan alle punten aan de top van de cirkel ontsnapte en zijn tweede doelpunt niet uitdaagde. De Hockeyroos zullen zich waarschijnlijk verbeteren als ze na vijf maanden afwezigheid van het internationale hockey terugkeren, maar China voerde hun plannen die dag goed uit en waren verdiende winnaars.

READ  Wetenschapper Arthur Petersen bespreekt op 15 november het klimaatveranderingsbeleid in Nederland

De De Chinese Yuan Meng won de prijs voor de man van de wedstrijd Blij met de prestatie van het team zei hij: “We speelden heel positief en we besloten de wedstrijd te winnen.”

(Vrouwen) India 1 – 3 Nederland

Hot favorieten Nederland moest ontzettend hard werken om met 3-1 te winnen van India. De Nederlanders begonnen snel en de Indiase doelman Savita moest binnen de eerste 70 seconden van de wedstrijd twee reddingen maken. Yippie Johnson opende de score in de derde minuut toen de brute kracht van haar baanbeweging Savita onttroonde. India zag er echter levendig uit en Navneet Kaur maakte gelijk met een snel schot vanaf de bovenkant van de cirkel. Het tweede kwart was het spannendste end-to-end hockey.

Nederland strafte India voor zachte balverlies aan het begin van de tweede helft, waarbij Janssen zijn sleepbeweging hoog in het net stuurde na een strafcorner, waarna de Nederlanders controle begonnen te krijgen over het tempo van de wedstrijd. . De Nederlanders zullen ongetwijfeld lessen trekken uit hun meest nabije ontmoeting in het toernooi tot nu toe, terwijl India enorm veel vertrouwen zal putten uit de manier waarop ze hun meest ambitieuze tegenstander op de proef hebben gesteld.

Laura Nuning werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd Voor Nederland en terugkijkend op de spannende wedstrijd: “Ik denk dat India goed speelde, we waren niet zo goed als gisteren, dus we moeten een aantal dingen verbeteren. Ik denk dat we het beter kunnen doen, maar ik denk dat India goed speelde. We zijn erg goed.” blij en natuurlijk om elke wedstrijd te winnen. We willen, we willen de Pro League winnen.

READ  De Nederlandse ommekeer op het gebied van de belastingheffing op expats zou de innovatieve kracht van het land kunnen ondermijnen

Voor de huidige stand in de FIH Hockey Pro League, klik hier.

Armband is de hoogste scorer

Ter ere van productieve doelpuntenmakers gedurende het seizoen heeft FIH de Topscorersarmband geïntroduceerd, gedragen door de leidende doelpuntenmakers in zowel de heren- als damescompetities van het huidige seizoen, als visueel symbool voor fans. Spelers moeten het met trots dragen en na de wedstrijd matchen.

Huidige topscorers:

Vrouwen – Yippi Johnson (NED) (9 doelpunten)

Mannen – Thierry Brinkman (NED), Thomas Domin (ARG), Sam Ward (GBR), Struan Walker (GBR), Terence Peters (2 doelpunten)

FIH Hockey Pro League – 4 februari 2024

Kalinga Hockeystadion, Bhubaneswar, India (IND)

Resultaat: Match 9 (W)

China 3 – 0 Australië

Man van de wedstrijd: Yuan Meng

Scheidsrechters: Raghu Prasad (IND), Ravi Abaravanthan (MAS), Jack Newman (AUS-Video)

Resultaat: Match 10 (W)

India 1 – 3 Nederland

Man van de wedstrijd: Laura Nuning

Scheidsrechters: Kelly Hudson (NZL), Xiaoying Liu (CHN), James Ungles (AUS-Video)