juni 22, 2024

Soest Nu

Soest Nu is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ik ben opgewonden (en nerveus) over dit iPhone 15 Pro-gerucht

Ik ben opgewonden (en nerveus) over dit iPhone 15 Pro-gerucht

De geruchtenmolen van de Apple iPhone 15 is de laatste tijd aan het opbouwen, en als het gefluister waar is, wordt dit de grootste iPhone-revisie tot nu toe. Er circuleren verschillende rapporten over de status van de knoppen op de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max, met name het gerucht gaat dat ze een enkel volume hebben en dat de mute-schakelaar zal worden vervangen door een knop – alles is in een vaste staat zoals Goed.

Het laatste gerucht dat naar boven is gekomen, is echter dat de mute-schakelaar van de iPhone 15 Pro mogelijk helemaal niet wordt vervangen door de mute-knop. In plaats daarvan zou het eigenlijk een veelzijdige actieknop kunnen zijn, vergelijkbaar met wat er op de Apple Watch Ultra zit. Als dat het geval is, zou dit een van de grootste ontwerpwijzigingen voor iPhones zijn, met veel pluspunten… maar het is ook een groot nadeel.

De actieknop zal iedereen ten goede komen

Andy Boxall/Digitale trends

Ik vind het idee dat de iPhone 15 Pro een multifunctionele actieknop krijgt eigenlijk wel leuk. Eerlijk gezegd, een van de eerste dingen die ik doe als ik een nieuwe telefoon krijg, is hem op mute zetten. Ik vind waarschuwingen en meldingen irritant en afleidend, dus ik hoor ze liever helemaal niet. Soms laat ik de beltoon aan voor noodoproepen, maar ik heb ook een Apple Watch, dus als er een belangrijk telefoontje binnenkomt, voel ik meestal de trilling op mijn pols of in mijn zak als mijn telefoon in de buurt is.

READ  iOS 17 beta 6 is nu beschikbaar voor ontwikkelaars

Eens heb ik mijn mute-schakelaar geactiveerd iPhone 14 Pro, dat is vrijwel zo gebleven. Ik zet het uit in de bioscoop, om er zeker van te zijn dat mijn telefoon geen geluid maakt tijdens de film, en zet het weer aan als het voorbij is, maar verder blijft het hetzelfde.

Toen de Apple Watch Ultra werd onthuld, hoewel ik even moest wennen aan het nieuwe ontwerp, vond ik het idee van de aanpasbare actieknop leuk. Standaard is het ingesteld om trainingen te activeren, maar gebruikers kunnen het aanpassen om andere dingen te doen, waaronder het activeren van geprogrammeerde snelkoppelingen vanuit de Shortcuts-app.

Chenwen1987/TikTok

Als de iPhone 15 Pro een actieknop krijgt, zou ik die gebruiken als meer dan alleen een toets of mute-knop. Ik veronderstel dat de standaardactie zou kunnen zijn om de telefoon te dempen, maar er zijn veel geweldige use-cases. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om Niet storen te activeren, de camera-app te starten, de zaklamp in en uit te schakelen, schermrotatie te vergrendelen, een screenshot te maken, de licht/donker-modus in te schakelen en meer.

Kunnen we van al deze dingen even de tijd nemen om het gemak van een mogelijke camerasnelkoppeling te waarderen? Ik kan je niet vertellen hoe vaak de snelkoppeling van de camera-app op het vergrendelscherm niet goed werkt, en ik mis een kostbaar moment met mijn dochter. Als je gewoon een knop op het apparaat zou kunnen programmeren om sneller toegang te krijgen tot de camera-app, zou dat een uitkomst zijn. Maar ik zou ook graag twee keer op de actieknop kunnen drukken om bijvoorbeeld de telefoon te dempen of de energiebesparende modus in te schakelen.

READ  Apple onderzoekt AI-deals met nieuwsuitgevers

Hoewel ik niet helemaal verkocht ben aan Apple door de mute-schakelaar te verwijderen en te vervangen door een knop, denk ik dat er veel potentieel is als het een actieknop zou zijn, in plaats van alleen een mute-knop. Ik noemde net waar ik het voor zou gebruiken, en ik denk dat veel andere mensen iets soortgelijks zouden doen. Alleen al de mogelijkheid om aan te passen wat de actieknop van de iPhone kan doen, opent een hele wereld aan mogelijkheden, vooral als je het kunt koppelen aan een snelkoppeling die je hebt gemaakt of gedownload.

Het is niet altijd groener aan de overkant

Andy Boxall/Digitale trends

Natuurlijk, hoe geweldig de actieknop ook zou zijn, hij zal niet voor iedereen geweldig zijn. Met de mute-schakelaar op de iPhone sinds de oorspronkelijke release in 2007, hebben veel mensen spiergeheugen ontwikkeld met de plaatsing ervan, en ze kunnen de iPhone in hun zak gemakkelijk dempen. Dit elimineert ook de noodzaak om de telefoon te pakken en op het scherm te kijken om er zeker van te zijn dat het op stil staat, wat vervelend kan zijn in situaties zoals de bioscoop, tijdens een college of tijdens een zakelijke bijeenkomst.

Zelfs als de geruchten actieknop zou kunnen worden gebruikt om de stille modus in of uit te schakelen, zou het niet zo handig zijn als de huidige schakelaar. De mute-schakelaar heeft de toegang tot de iPhone voor veel mensen gemakkelijker gemaakt, omdat je aan de stand van de schakelaar kunt zien of het apparaat is gedempt of niet. Door zo’n schakelaar te verwijderen en te vervangen door een knop, is de toegang minder moeilijk.

READ  Is het Google Pixel-horloge waterdicht? Heeft het een IP-classificatie?

Waarom kon Apple geen aparte actieknop toevoegen, als het die route al volgt, of ervoor zorgen dat de zijknop programmeerbaar is voor andere dingen dan Siri of stembediening?

We moeten gewoon afwachten

Met een Apple-aankondiging onlangs WWDC 2023 voor 5 juni, wachten op iPhone 15 en iPhone 15 Pro is niet ver weg. Apple onthult de volgende generatie iPhones meestal in september, dus we zullen nog even moeten wachten om te zien wat het daadwerkelijk doet.

Het idee van een actieknop intrigeert me echter en ik hoop dat Apple het nog steeds net zo toegankelijk en handig zal maken als een schakelaar.

Aanbevelingen van de redactie