april 29, 2024

Engelse mannen verloren in dramatische finale van Nederland

Sam Ward scoorde uit open spel

Het Engelse herenteam leed een teleurstellende 2-1 nederlaag tegen Nederland in de Euro Hockey-finale in Duitsland.

Het team had versloeg de gastheren Vrijdag voor de eerste finale sinds 2009.

Maar Dirk de Wilder zette Nederland na negen minuten op voorsprong en Dugo Delkenkamp breidde de voorsprong in het derde kwart uit.

Sam Ward gaf Engeland al vroeg in de vierde hoop hoop, maar Nick Bandurak kreeg zijn strafschop tweemaal gered door de Nederlandse keeper.

Nu Nederland teruggebracht was tot tien man, schakelde Engeland de doelman uit om een ​​extra veldspeler op te stellen terwijl ze op jacht waren naar de gelijkmaker.

Ze vonden het net, maar het doelpunt werd afgekeurd en op videoadvies van de Nederlanders werd een strafbal toegekend.

Het schot van Bandurak werd gered, maar op videoadvies van Engeland werd opnieuw een beroerte toegekend. Ze konden echter niet profiteren van de tweede poging van Bandurak, omdat deze ook werd gered.

Terwijl de seconden wegtikten kreeg Engeland strafcorners toegekend, maar slaagde er niet in de kansen te verzilveren.

De Engelse aanvoerder David Ames zei: “Het is een heel moeilijke manier om een ​​toernooi te beëindigen.

“Finales komen neer op korte pauzes. Ik denk dat er wat verwarring was met het videoadvies. Ik weet niet of we net zo goed speelden als in de eerste helft, maar we speelden goed in de tweede helft. Ik denk dat We verdienden het om weer in de wedstrijd te komen.”

Engeland Vrouwen verloren zaterdag met 3-0 van Duitsland in de play-off om brons.

READ  Rijkste mensen van Nederland (28 maart 2023)