mei 2, 2024

De Nuggets duwden de Lakers naar de rand met een 3-0 voorsprong in de Western Conference Finals

Jamal Murray stond in brand in de eerste helft van de overwinning van de Nuggets’ Game 3 op de Lakers. (Foto door Harry Ho/Getty Images)

Tot nu toe hebben de Denver Nuggets alle antwoorden die ze nodig hebben voor de Los Angeles Lakers, en nu zijn ze nog één wedstrijd verwijderd van de overwinning.

Met een voorsprong van 37 punten op Jamal Murray wonnen de Nuggets zaterdag Game 3 met 119-108 om een ​​3-0 voorsprong te nemen in de Western Conference Finals. Als de Nuggets maandag Game 4 in Los Angeles winnen, zullen ze het opnemen tegen de Miami Heat of Boston Celtics voor de eerste titel in de geschiedenis van de franchise.

Geen enkel team is ooit teruggekomen van een 3-0 nederlaag in een NBA-playoff-serie.

Het was geen gemakkelijke overwinning voor Denver, die in elke serie een chip op hun schouder speelde tegen een NBA-team.

Nikola Jokic, de nummer twee, had misschien wel zijn rustigste wedstrijd in het ‘postseason’ (wat iets zegt als je bedenkt dat hij nog steeds 24 punten, 8 assists en 6 rebounds heeft) en kreeg te maken met problemen. De Lakers genoten opnieuw van vrije worpvariatie, dit keer beter dan de Nuggets 29-19. LeBron James (23 punten, 12 assists, 7 rebounds) en Anthony Davis (28 punten, 18 rebounds) zagen er allebei intimiderend uit, of in ieder geval een stap verwijderd.

De Nuggets wonnen door de fouten te vermijden die de Lakers gewoonlijk forceren, er slechts vijf te maken, en door solide games te krijgen van bijna elk lid van hun rotatie, met name Bruce Brown en Kentavious Caldwell Pope, die samen 32 punten behaalden.

READ  Hij riep Garen Doran bij de Red Sox

Een geweldige helft van een All-Star Nuggets deed ook geen pijn, noch een andere verschrikkelijke wedstrijd van D’Angelo Russell (3 punten op 1-van-8 schieten).

Jamal Murray scoort 30 punten in de eerste helft

De eerste helft was Murray’s show, toen de opvallende bewaker van de Nuggets een onwerkelijke Game 2-prestatie volgde met 30 punten op 13-van-20-opnamen in de eerste twee kwartalen. voor iedere NBA-nummersMurray had echter 53 punten in het vierde kwart van Game 2 en de eerste helft van Game 3, het meeste door een speler in een driekwart stint in de play-offs sinds 1988.

Een vlammende Murray zette de Nuggets in het eerste kwart met 14 punten voor, maar ze schakelden de Lakers niet uit. Dankzij een rustige helft van Jokic (5 punten op 2-van-8 schieten), vrije worp ongelijkheid (18 pogingen op zeven Nuggets) en een geweldige start van Davis, stonden de Lakers slechts 58-55 achter op de helft.

De tweede helft was in veel opzichten anders. Om te beginnen verdween Murray volledig en werd tot halverwege het vierde kwartaal puntloos gehouden. Jokic stond weer een beetje op, net als James, die zijn eerste 2 van de 3-pointers van de reeks op opeenvolgende plays sloeg.

De Nuggets leidden het grootste deel van de tweede helft en begonnen halverwege het vierde kwartaal eindelijk weg te trekken met een voorsprong van 13-0.

Op dat moment was Jokic volledig tot leven gekomen en scoorde hij 15 punten in het vierde kwartaal. Lakers-fans stormen de afgelopen twee minuten de Crypto.com Arena uit en je moet je afvragen of ze maandag terug zullen zijn.

READ  MLB 2022-kwalificaties: vijf dingen die de Yankees moeten doen om terug te komen en de ALDS vs. the Guardians te winnen