mei 4, 2024

De Kings versloegen de Clippers in de op één na beste wedstrijd aller tijden

Los Angeles — Malik is een monnik scoorde een career-high 45 punten, Daron Vos Hij kreeg het startsein en eindigde met 42 en de Sacramento Kings versloegen de Los Angeles Clippers met 176-175 in dubbele verlengingen in de op een na meest winstgevende wedstrijd in de geschiedenis van de NBA op vrijdag.

Detroit versloeg Denver met 186-184 in drievoudige verlengingen op 13 december 1983, in de hoogst scorende wedstrijd van de NBA. De Kings zijn de derde topscorer met 176 punten en de Clippers vierde.

De Clippers hadden een voorsprong van 175-169 met nog 1:57 te gaan voordat de Kings de laatste zeven punten scoorden, waaronder een jumper van Fox met nog 36,5 seconden te gaan. De Clippers hadden echter het laatste schot Nicolaas Batum Wijzer 3 miste de zoemer.

De Kings overwonnen een achterstand van 14 punten laat in het vierde kwartaal en een achterstand van zes punten in beide verlengingen.

De teams hebben ook gecombineerd met 44 driepunters, de meeste gelijk in een wedstrijd in de geschiedenis van de NBA.

“Het was leuk. Het was gek,” zei Monk. “Om alle Kings-fans hier ook te zien – het was luid. De Kings-kant ook. We bleven erbij, man. Hij ging op een gegeven moment met 10 of 12 naar beneden in de vierde, hij kwam terug. We hadden gewoon onze hoofden op, en we wisten dat ze ons terug zouden laten gaan.

Kawhi Leonard Hij scoorde een seizoen hoge 44 punten voor Los Angeles en Paul George 34 toegevoegd.

Russel Westbrook Hij begon en maakte zijn Clippers-debuut nadat hij woensdag afstandsverklaringen had goedgekeurd. Hij had 17 punten, 14 assists en vijf rebounds in 39 minuten voordat hij verloor met 1:49 over in de tweede verlenging. De 14 hielpen een franchiserecord te vestigen voor een speler tijdens zijn debuut in het eerste elftal, volgens ESPN Stats & Information Research.

READ  NWSL kondigt vierjarige tv-deals aan met ESPN, CBS en Prime Video: waarom dit een overwinning is voor de competitie

“Ik vond het geweldig”, zei Clippers-coach Tai Lo. “Ik leer nog steeds de aanval, ik leer nog steeds waar de jongens van basketbal houden, toneelstukken spelen en dat soort dingen. Ik vond dat hij het heel goed deed.”

Los Angeles had een voorsprong van 145-131 met nog 4:25 te gaan voordat de Kings terug de verlenging in stormden met een voorsprong van 22-8. Monk dwong de extra sessie af met een 3-pointer uit de hoek met nog 1,1 seconde te gaan.

De belangrijkste stijging was Sacramento’s laat in de regel 10 punten op rij die naar 147-146 kwamen met nog 1:22 over.

De Clippers stonden met 162-156 voor met 3:04 over in de eerste verlenging voordat de Kings er zes op rij scoorden. Monk sloeg een paar vrije worpen met nog 20,4 seconden te gaan om de wedstrijd gelijk te trekken op 164. Los Angeles had een kans om te winnen, maar Leonard kon de zoemer niet tippen.

The Associated Press heeft bijgedragen aan dit rapport.