mei 12, 2024

De Hoosiers ontploften in Atlanta

Ondanks de veelbelovende start internationale eenheid Zaterdag werd er met 104-76 verloren tegen Auburn (6-2).

Dit is wat er mis ging voor de Hoosiers (7-2) in de State Farm Arena in Atlanta.

Matig bewakersspel

De bewakers van Indiana werden volledig overspeeld door de verdedigingshelft van Auburn. Nu startpuntbewaker Xavier Johnson zijn derde wedstrijd op rij mist vanwege een linkervoetblessure, hebben de Hoosiers iedereen nodig om een ​​stapje hogerop te komen. Zaterdag kreeg Indiana tijdens de afwezigheid van Johnson niet wat het nodig had.

Gabe Cobbs en Trey Galloway – de startende bewakers van Indiana – scoorden samen slechts 17 punten, waarvan 11 in de tweede helft toen de Hoosiers al achter stonden. Ondertussen scoorde Aiden Holloway 24 punten en Denver Jones scoorde 12 punten op de verdedigingshelft van Auburn. KD Johnson scoorde ook 14 punten vanaf de bank voor Auburn.

De bewakers van IU deden het aan beide kanten niet goed. Aanvallend presteerden ze slecht in het scoren van doelpunten of het creëren van looks voor anderen. Ter verdediging bood IU geen weerstand tegen de perimeterspelers van Auburn.

De Hoosiers zullen niet veel kwaliteitsteams kunnen verslaan met bewakersspel dat weinig inspirerend lijkt. Indiana passeerde Maryland en Michigan zonder Johnson, maar geen van beide teams kende een geweldige start van het seizoen. Nu de tijdlijn voor de terugkeer van Johnson onduidelijk is, zullen alle bewakers van Indiana hun spel naar een respectabel niveau moeten tillen. De verdedigingshelft van Auburn bracht Indiana zaterdag in verlegenheid.

IU kon de tegenstoot niet weerstaan

Ondanks wat de eindscore zegt, was Indiana de eerste acht minuten van de wedstrijd de betere ploeg. Indiana opende met een vroege 22-10 voorsprong. De Hoosiers kregen stops, vloeiden aanvallend goed en sloegen open blikken neer.

READ  Lionel Messi en Sergio Busquets maken waarschijnlijk hun Inter Miami-debuut tegen Atlanta United

Maar halverwege de eerste helft zette Auburn het vuur hoger en de wedstrijd duurde 180 minuten. Indiana stond de rest van de helft met 42-12 voor na de eerste treffer. Auburn begon fysieker te spelen en liet de Hoosiers soms een full-court press zien waar ze moeite mee hadden om te overwinnen.

Getalenteerde teams als Auburn lijden doorgaans geen grote verliezen. De Tigers stonden op een gegeven moment op het punt een duwtje in de rug te geven. Toen Auburn dat duwtje in de rug gaf, reageerde Indiana niet.

De tweede helft van de eerste helft was gevuld met balverlies, fouten en vreselijke schotselectie door IU. Kastanjebruine fans in Atlanta namen het gebouw over, terwijl IU niets deed om het lawaai te dempen. Het zou voor Auburn één ding zijn geweest om terug te komen en de wedstrijd dichtbij te hebben. Indiana verloor niet alleen de voorsprong in de eerste helft, het had toen ook de wedstrijd verloren.

IU kwam swingend naar buiten, maar ze was niet klaar om terug te vechten. Het gebrek aan kalmte van de Hoosiers tegen Auburn was verontrustend.

Driepuntsschieten bestaat nog steeds niet

De belangrijkste reden voor de vroege voorsprong van IU was de 4-uit-5 start op 3s. IU kwam zaterdag binnen met een voorsprong van 25,8% ten opzichte van het centrum en had in geen van de eerste acht wedstrijden meer dan vier drieën gemaakt.

Na een bemoedigende start van buiten de boog kwamen de Hoosiers weer met beide benen op de grond. Indiana gaf de volgende negen punten op en eindigde als 6 voor 17. De vroege schoten bleken het goud van de dwaas te zijn voor een team dat van diep af verschrikkelijk was.

READ  Fantasy Football Rankings - Week Drie: Sleepers, Starters, Sits, Dameon Pierce, Darnell Mooney & Meer

Zoals Indiana-coach Mike Woodson vaak benadrukt: het maken van driepunters is niet alles. Indiana heeft manieren gevonden om games te winnen zonder te veel drieën te nemen of te maken. Maar als je hard neerkomt zoals Indiana zaterdag deed, is het moeilijk om naar beneden te komen zonder een driepuntsschot.

Verwacht dit seizoen niet veel grote comebacks voor IU. Het gebrek aan driepuntsschieten van het team zal niet toestaan ​​dat dit gebeurt. Zeker, de Hoosiers zouden zich kunnen uitstrekken zoals ze dat in het begin tegen Auburn deden, maar er is geen reden om aan te nemen dat ze dat in een volledige wedstrijd kunnen doen. Teams die niet op 3’s kunnen vertrouwen, moeten het op andere gebieden goedmaken, wat IU niet deed tegen Auburn.