mei 18, 2024

right arrow

Clippers verbijsteren Suns in Game 1: Kawhi Leonard schittert, Russell Westbrook wordt wild in overwinning

De Clippers wonnen zondag Game 1 van hun eerste ronde playoff-serie tegen de Suns met een 115-110 overwinning op Phoenix in het Footprint Center. Dit is wat u moet weten:

• De aanvaller Kawhi Leonard uit Los Angeles leidde zijn team met 38 punten, vijf rebounds en vijf assists terwijl hij negen van zijn tien vrije worppogingen sloeg.
  • Russell Westbrook schoot 3 van de 19 vanaf de vloer, scoorde negen punten, maar had acht assists, 10 rebounds, twee steals en drie blocks. Hij sloeg het winnende punt met twee vrije worpen, gevolgd door een belangrijk verdedigend spel in de laatste seconden.
  • Kevin Durant scoorde 27 punten, gaf 11 assists en negen rebounds, terwijl Devin Booker 26 punten bijdroeg.

de atleetDirecte analyse:

Beoordeling Westbrook Picknick

Westbrook had geen goed schietspel. Sterker nog, het was zijn slechtste als Clipper, hij maakte slechts 3 van de 19 schoten vanaf het veld, waaronder slechts één van de zes 3-putts. Slecht schieten deed de Clippers pijn tijdens een ommekeer van 25 punten in Phoenix die de voorsprong van 16 punten van de Clippers uitputte en de Suns in het derde kwartaal met negen punten opleverde.

Maar Westbrook maakte alle andere plays in een ontroerend vierde kwart, vooral in de laatste drie minuten van de wedstrijd toen de Clippers vasthielden aan een voorsprong van 100-99. In die tijd had Westbrook 2 tackles, 2 assists, 2 vrije worpen met de koppeling en een blok blok verwijderd van een snelle Booker-rit met de Clippers met 3 punten voorsprong en geen teamtime-outs meer.

Over het geheel genomen waren de Clippers in het vierde kwartaal drie punten hoger dan de Suns ten opzichte van Westbrook, in een wedstrijd die gelijk was bij het ingaan van het vierde kwartaal. Opmerkelijk is dat de teams van Westbrook nu 2-0 zijn als hij precies 3 van de 19 van het veld schiet, terwijl de andere overwinning komt in Game 4 met de Washington Wizards in de kwartfinales van 2021 tegen de Philadelphia 76ers. Westbrook zal beter moeten worden in het raken van de bal, maar zijn invloed die verder gaat dan het maken van schoten, hielp de Clippers het thuisvoordeel te stelen. – Murray

Wat werkte er nog meer in Los Angeles?

De Clippers begonnen Game 1 verdedigend tegen de Suns, want Phoenix scoorde 18 punten op 21 schoten. Westbrook blokkeerde een schot van Durant als onderdeel van een inspanning in het eerste kwart die Durant na vier pogingen puntloos hield, terwijl Booker een effectief eerste kwart had (zes punten bij 3-van-8 schieten). Eric Gordon nam de taak van Durant met vertrouwen op zich terwijl hij alle doelpuntenmakers aanvoerde met 12 punten in het eerste kwart op 5-uit-6 schieten.

READ  Rory McIlroy, Jordan Spieth favoriet bij TPC San Antonio

Leonard verhoogde zijn score elk kwartaal, tot een totaal van 38 punten bij 13-van-24 schieten, maar de scorestijging van Leonard was bijna niet relevant nadat Durant en Booker in het tweede kwartaal in totaal 27 punten hadden gescoord, waarna Torey Craig 11 van zijn 22 scoorde. punten In het derde kwart – profiteren van Durant die de Clippers in een pass verandert.

De Clippers-bank redde dit spel, want Norman Powell leidde de weg met 14 punten om de hele Phoenix-bank met 14-10 te verslaan, terwijl Terrence Mann, Bones Hyland en Mason Plumlee nog eens 20 punten toevoegden. Leonard’s 13 punten in het laatste kwart waren genoeg om Durant 10 punten vast te houden in het laatste kwart, en hoewel de Suns meer sterkracht hadden aan de kant van Durant, had Leonard meer assists.

De belangrijkste statistieken van de Clippers waren tweedekanspunten en aanvallende tackles. De Clippers hadden een voorsprong van 15-6 op aanvallend glas, wat het feit teniet deed dat de Suns de omzetstrijd met 14-10 wonnen, terwijl ze de Suns 12-7 versloegen op tweedekanspunten. Dit verschil in herkansingspunten komt overeen met de laatste marge van het spel. – Murray

Wat ging er mis met Phoenix

Fatale zonnen 16 naar beneden. Ze zetten zich in om te winnen. Ze konden geen defensieve rebounds krijgen wanneer ze er een nodig hadden. Onder een achterstand van 109-108 met nog een minuut te gaan, dwongen de Suns drie gemiste schoten af, waarbij ze niet elke keer de rebound pakten. Die reeks eindigde met twee vrije worpen van Westbrook die de Clippers het kussen gaven dat ze nodig hadden om Game 1 te stelen.

READ  Yankees handelsblok: Vier spelers zullen dit seizoen waarschijnlijk worden gewinkeld

Een deel ervan was gewoon urgentie. Westbrook schoot 3 van de 19 vanaf het veld, maar was in het vierde kwartaal de belangrijkste speler op de grond. Alleen al in het laatste kwart pakte hij vijf rebounds. Phoenix kon zijn energie niet evenaren. – Haller

De diepte van de zon is een constante zorg

Met 4:42 over in het derde kwartaal scoorde Torey Craig er 3 om de Suns de grootste voorsprong te geven, 77-68. Na een overwegend saaie eerste helft kwam er een uitverkochte zaal bij het opdrukcentrum. Phoenix had momentum – en de zon heeft alles hersteld.

Een van de zorgen na de handel van Durant was het gebrek aan diepgang. Hier is het eerder. Met Phoenix die voornamelijk als reserve speelde, overtroffen de Clippers de Suns met 13-4 toen ze de rest van het kwartaal ingingen om de wedstrijd af te sluiten met 81-81 en de vierde in te gaan. Een enorme kans om de Suns over te nemen ging voorbij. Over het algemeen versloeg de stoel in Los Angeles de stoel in Phoenix met 34-10. Geen enkele Phoenix-reserve heeft meer dan vier punten gescoord, een probleem dat dinsdag voor Game 2 moet worden opgelost. – Haller

wat zeggen ze

“Nederig gesproken, in deze positie is niemand beter in rebounden dan ik”, zei Westbrook na de overwinning.