mei 3, 2024

Beren elimineren cheeta's in prime time

Beren elimineren cheeta’s in prime time

Eddy Pineiro’s velddoelpunt van 39 meter verkleinde de achterstand vroeg in het vierde kwartaal naar 16-13, maar zijn poging om de wedstrijd gelijk te trekken met een 59-meter kwam te kort met nog 1:35 te gaan.

Door de winst verbeteren de Bears naar 3-7 en 3-3 sinds een 0-4-start.

“Ik vond echt dat we goed complementair voetbal speelden”, zei coach Matt Eberflus. “Ik vond echt dat de verdediging heel goed werk deed door het grootste deel van de dag wat korte velden te creëren voor onze aanval, wat goed was. We hebben van een aantal daarvan geprofiteerd. Het was dat soort spel. Beide verdedigingen speelden goed vandaag. Ik denk dat we er over het algemeen goed mee om zijn gegaan. “We hebben onszelf in een positie gebracht om de wedstrijd te winnen.”

Na vijf doelpunten te hebben gemaakt in de nederlaag van afgelopen zondag tegen de Saints, speelde de aanval van de Bears een zuiver spel zonder balverlies en zonder zakken. Quarterback Tyson Bagent, die zijn vierde start op rij maakte in de plaats van de geblesseerde Justin Fields, voltooide 20 van de 33 passes voor 162 yards en een passantenwaardering van 73,0.

“Hij heeft er altijd goed aan gedaan om zakken te vermijden in de vier wedstrijden die hij heeft gespeeld”, zei Eberflus. “Wat hij vandaag goed deed, was dat hij de bal niet in gevaar bracht en ons een kans gaf om te winnen.”

De verdedigingslinie van de Bears zorgde voor een constante druk op quarterback Bryce Young, waarbij Justin Jones tussenbeide kwam en uiteindelijk de zakken van Yannick Ngakoue en Rasheem Green opnam. End Montez Sweat noteerde drie quarterback-hits.

De Panthers namen halverwege het eerste kwartaal een 7-0 voorsprong op Ihmir Smith-Marsette’s trapreturn van 79 meter. Smith-Marsette, die vorig seizoen zes wedstrijden voor de Bears speelde, brak drie tackles op weg naar zijn eerste terugkeer in zijn carrière.

De Bears brachten de achterstand terug naar 7-3 na het velddoelpunt van 54 meter van Cairo Santos. Dat kwam nadat Santos’ foutloze run van 49 meter teniet werd gedaan door een valse start op Cody Whitehair.

Carolina breidde de voorsprong uit naar 10-3 na Pineiro’s velddoelpunt van 33 meter vroeg in de tweede helft. De trap werd veroorzaakt door Young’s voltooiing van 45 meter voor ontvanger Mike Strachan naar de Chicago 26.

Santos reageerde met nog twee velddoelpunten, een 36-yarder met 3:06 resterend in het tweede kwartaal, en een 39-yarder naarmate de tijd verstreek in de helft, waardoor de Bears binnen 10-9 werden geduwd. De tweede kwam nadat Bagent een drive van 9 play en 70 meter had ontworpen in slechts 1:12.

“Ik ben absoluut trots op de spelers, met de manier waarop ze het einde van de eerste helft hebben aangepakt”, zei Eberflus. “Hij heeft de twee minuten daar heel goed doorgebracht. Bagnet heeft het daar heel goed gedaan.”