maart 29, 2024

Soest Nu

Soest Nu is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wimbledon: Ugo Humbert arriveert op het veld zonder zijn racket

Na een regenvertraging van 90 minuten ging Humbert op pad om het op te nemen tegen zijn Noorse tegenstander, maar hij stopte de wedstrijd verder toen hij de scheidsrechter moest vertellen dat hij niets had om de ballen mee te raken.

“Ik heb geen rackets. Het spijt me”, zei Humbert, verontschuldigd voor de scheidsrechter, tegen de scheidsrechter voordat hij de bal gooide.

Humbert en Rudd moesten slechts een paar minuten wachten voordat iemand met drie rackets het veld op stormde, wat leidde tot gejuich en applaus van de Wimbledon-fans en een verlegen glimlach van de Fransman.

Misschien was het vanwege zijn verlegenheid of onvolmaakte voorbereiding, maar Humbert verloor de eerste set voordat hij weer opkwam om Ruud – de tweede van de Franse Open van dit jaar – in vier sets te draaien.

Humbert brak Rudd zes keer en sloeg 53 winnaars toen hij doorging naar de derde ronde.

Humbert’s 3-6, 6-2 7-5, 6-4 overwinning vormt een van de grootste schokken in de mannenloting tot nu toe, met Rudd, de derde reekshoofd, de beste speler die werd uitgeschakeld.

Humbert, die op de 112e plaats van de wereld staat, heeft eerder succes gehad op gras. De 24-jarige behoorde vorig jaar tot de top 25 spelers ter wereld na het winnen van de Halle Open in Duitsland in 2021.

Na de overwinning op Ruud, die twee uur en 36 minuten duurde, zei Humbert dat het deck bij zijn speelstijl paste.

“Ik speel graag op het gras. Ik heb veel goede wedstrijden gespeeld”, zei Humbert. “Het is een grote overwinning. Hij heeft de afgelopen jaren heel goed gespeeld, dus ik ben heel blij.”

READ  Shakari Richardson wint de 100 meter dames op de Wereldkampioenschappen atletiek

Humbert treft in de derde ronde de Belg David Goffin.