augustus 18, 2022

Soest Nu

Soest Nu is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vettel noemt familie als belangrijkste reden achter zijn beslissing om met pensioen te gaan in de Formule 1

Vettel noemt familie als belangrijkste reden achter zijn beslissing om met pensioen te gaan in de Formule 1

Dat maakte de viervoudig wereldkampioen donderdag bekend Hij zal de Grand Prix verlaten aan het einde van het jaar.

In een lange video die hij op Instagram plaatste waarin hij over zijn beslissing vertelde, zei Vettel dat de waarde die hij hechtte aan meer tijd doorbrengen met zijn kinderen, uiteindelijk zwaarder was dan zijn passie voor succes in de Formule 1.

“Naast racen is er een gezin opgegroeid en ik vind het heerlijk om bij hen in de buurt te zijn”, zei hij. “Er zijn andere interesses buiten de F1 gegroeid.

“Mijn passie voor racen en de Formule 1 komt voort uit het feit dat ik veel tijd van hen weg ben, en het kost veel energie.

“Toewijden aan mijn passie zoals ik deed, zoals ik dacht dat het goed was, gaat niet langer hand in hand met mijn verlangen om een ​​geweldige vader en echtgenoot te zijn.

“De energie om één te worden met de auto en het team dat naar perfectie streeft, vereist focus en toewijding.

“Mijn doelen zijn verschoven van het winnen van races en vechten voor kampioenschappen naar het zien opgroeien van mijn kinderen en het doorgeven van mijn waarden: ze helpen als ze vallen, naar ze luisteren als ze me nodig hebben, geen afscheid hoeven te nemen en vooral kunnen om van hen te leren en mij door hen te laten inspireren.

“Kinderen zijn onze toekomst. Bovendien heb ik het gevoel dat er veel te ontdekken en te leren is over het leven en mezelf. Nu we het toch over de toekomst hebben, ik heb het gevoel dat we in zeer cruciale tijden leven en hoe we de komende jaren allemaal vorm zullen geven onze levens.”

READ  Finland verslaat de Republiek China en wint zijn eerste gouden medaille in ijshockey voor heren

Sebastian Vettel, Aston Martin AMR22

Fotografie: Stephen T. / motorsport foto’s

In de laatste jaren van Vettel in de F1 raakte hij meer betrokken bij sociale en milieukwesties, en hij heeft opnieuw gesuggereerd dat hij waarschijnlijk actiever zal worden op dat vlak.

De Aston Martin-coureur voegde toe: “Mijn passie komt met een aantal aspecten die ik heb geleerd niet leuk te vinden. Ze kunnen in de toekomst worden opgelost, maar de wil om deze verandering door te voeren moet enorm groeien, en het moet vandaag de dag baanbrekend zijn voor het bedrijf .

“Praten is niet genoeg en we kunnen niet wachten. Er is geen alternatief. De race is begonnen.”

Lees ook:

Vettel zei ook dat hij vond dat Grand Prix-racen in goede handen was bij een nieuwe generatie racesterren, en dat hij nu naar de toekomst keek in plaats van naar zijn eerdere successen.

“Mijn beste wedstrijd? komt later. Ik geloof in vooruitgaan en vooruitgaan. Tijd is eenrichtingsverkeer en ik wil met de tijd meegaan. Achterom kijken zal je alleen maar vertragen.”

“Ik kijk ernaar uit om op onbekende circuits te racen en zal nieuwe uitdagingen vinden.

“De sporen die je op de baan hebt achtergelaten, blijven tot de tijd, en de regen zal ze wegspoelen. De nieuwe zullen worden uitgeblust. Morgen behoort toe aan degenen die vandaag de dag goedmaken.”

“De volgende bocht is in goede handen, want de nieuwe generatie is al getransformeerd.

“Ik denk dat er nog een race te winnen valt. Tot ziens, en bedankt dat ik de baan met jullie mocht delen. Ik hou van elk stukje ervan.”

READ  Zalatoris zal na derde plaats tweede worden in vlaggenschip