april 25, 2024

Van Goghs debuut irriteert Nederland, Ronaldo redt Portugal met doelpunt

BVB-topscorer Earling Holland ergerde zich aan de terugkeer van Louis van Gaal als coach van het Nederlands Elftal. Noorwegen daagde Elftal woensdag uit in Oslo 1: 1 (1: 1). Nederland scoorde het eerste doelpunt in de 20e minuut. Voormalig Werder-professional Davey Klaasen heeft Van Cale, die de nationale ploeg voor de derde keer als Bond-coach heeft aanvaard, gered met minstens één punt in de aanloop naar het WK. In de WK-kwalificatiegroep G staat Nederland op gelijke hoogte met Noorwegen en Montenegro, één punt achter de best gerangschikte Turkije.

Dankzij CR7, last minute gek in Portugal! Het team rond superster Cristiano Ronaldo, die onlangs overstapte van Juventus naar Manchester United, vierde in Algarve een 2-1 (0-1) overwinning op Underdog Ireland. De Ieren winnen al lange tijd met John Egan (45e) die kopt. Ook aanvoerder Ronaldo miste voor alle mannen een penalty (15). Kort voor het einde (89e) maakte CR7 in de tweede helft in de achtste minuut blessuretijd niet alleen gelijk, maar maakte ook het winnende doelpunt. Dankzij de overwinning staat BBB-ster Rafael Guerrero Servië voor door 62 minuten te spelen in de Portugal Groep A-kwalificatieronde. Ierland daarentegen verloor het eerste punt van de kwalificatieronde.

Ronaldo, die opnieuw een record brak in zijn 179e international, is nu de gevaarlijkste nationale speler in de geschiedenis. Wereldkampioen Ali Ali Day (109 goals / 149 games) met 111 internationale goals.

De Franse spelers, teleurgesteld in de 16e speelronde van het EK, kwamen in hun eigen wedstrijd niet op 1-1 tegen Bosnië-Herzegovina. Supersterren Kylian Mbabane en Antoine Griezmann hadden het geluk dat ze niet volledig in verlegenheid werden gebracht door orkaan Frankrijk: ze speelden de hele tweede helft nadat ze waren uitgeschakeld tegen de huidige wereldkampioen Jules County (51e). Edin D’Souco, de oudste van Bosnië, verraste de gasten (36) door in de eerste helft op voorsprong te komen tegen een verzwakte Equip-driekleur (36). Ondanks het gelijkspel leidt Didier Deschamps Groep D met acht punten (4) voor Oekraïne. Finland (2, twee wedstrijden minder gespeeld) dat meedoet aan het EK kan gelijkspelen met twee overwinningen.

READ  VAE vs Nederland Voorspelling, Wedtips & Kansen │16 oktober 2022

EM-halvefinalist Denemarken vierde sfeer en een succesvolle comeback in het Bargan Stadium in Kopenhagen na een succesvol EK. In de EM-arena, die vol zat met 35.000 toeschouwers, omringde Dane bondscoach Caspar Hjல்lmond met een zelfverzekerde X:X (2:0) overwinning op EM-bondgenoten Schotland. De dubbele aanval van Valencia’s prof Daniel Vaz (14e) en Bergamo-verdediger Joachim Mehl (15e) maakte al snel duidelijk dat “Danish Dynamite” een spel was waar hun fans gretig gebruik van maakten, bijna het hele spel. In Groep F van de WK-kwalificatiewedstrijden heeft Denemarken vijf punten voorsprong op Israël, twaalf punten achter in vier wedstrijden.