maart 29, 2024

Soest Nu

Soest Nu is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

USWNT-score tegen Haïti: Alex Morgan's dubbelspel in de eerste helft zorgt voor 3-0 overwinning in Concacaf W Opening Match

USWNT-score tegen Haïti: Alex Morgan’s dubbelspel in de eerste helft zorgt voor 3-0 overwinning in Concacaf W Opening Match

Het damesteam van de Verenigde Staten begon de Concacaf W 2022 in stijl met een 3-0 overwinning op Haïti in de openingswedstrijd van het toernooi in Monterrey, Mexico.

De Verenigde Staten vermeden twee kansen van Haïti, waaronder een gemiste strafschop die van de paal stuiterde, maar twee doelpunten van Alex Morgan in de eerste helft en een laat doelpunt van Midge Bourse in de 84e minuut waren genoeg om drie punten voor hem veilig te stellen. De Amerikanen zijn op weg naar het WK en plaatsen zich voor de Olympische Spelen.

Morgan was de ster van de show toen ze in de 16e minuut haar voorzet met één klik van Mallory Bew scoorde om de boel draaiende te houden. Ze volgde dat op met een kopbal van Kelly O’Hara’s voorzet in de 23e minuut.

De ster van San Diego Wave kopte in de 11e minuut naar huis om de Haïtianen al vroeg onder druk te zetten. Morgan scoorde 21 goals in haar 21 playoff-wedstrijden, waaronder minstens één doelpunt in vijf opeenvolgende play-offs.

volgende

De Verenigde Staten treffen donderdag Jamaica in de tweede wedstrijd van de drie groepsfasewedstrijden. De wedstrijd begint om 19.00 uur EST Belangrijkste +, met studioverslaggeving vanaf 18.30 uur ET. Megan Rapinoe, die als tweede helft speler in dit spel verscheen, zal de wedstrijd moeten missen waar ze zal worden geëerd met de Presidential Medal of Freedom in het Witte Huis. De laatste keer dat de Amerikanen voor Jamaica speelden was in juni 2021 met een vriendschappelijke 4-0 overwinning. Een overwinning hier zou USWNT in een uitstekende positie kunnen brengen om door te gaan naar de halve finales, wat de kwalificatie voor het WK 2023 zou veiligstellen.

READ  Donovan Mitchell dringt aan op vertrek bij Utah Jazz en houdt vol dat Cleveland Cavaliers 'iets heel speciaals kan bouwen'

Lisa Bington en Ali Wagner zullen dienen als wedstrijdcommentatoren met Jenny Chiu als zijverslaggever. Gastvrouw Poppy Miller, samen met de Amerikaanse Hall of Fame-doelman Briana Scurry, voormalig Canadees nationaal teamspeler Kaylyn Kyle en UNLV-vrouwenvoetbalcoach Jenny Ruiz Williams zullen gedurende de hele competitie als studioanalisten dienen.

belangrijkste + Het is de enige plek waar je elke minuut van elke wedstrijd van Concacaf W kunt streamen. Meld je nu snel en gemakkelijk aan voor je eigen account met een gratis proefperiode van een maand (van 27 juni tot 19 juli) via GLORY gebruiken als uw weergavecode. Klik gewoon op de knop ‘Probeer het gratis’ en gebruik de promotiecode voor directe toegang tot het beste vrouwenvoetbal – NWSL, FA Women’s Super League, UEFA Women’s World Cup en Asian Cup-kwalificatietoernooien – op al je apparaten.