april 19, 2024

US U-15 WYNT versloeg gastland Nederland met 3-0 in de eerste wedstrijd van een Europese tour van twee wedstrijden

HORSTERHOEKWEG, Nederland (10 juni 2022) – Het nationale damesteam voor dames onder de 15 versloeg Nederland met 3-0 in de eerste wedstrijd van een tour van twee wedstrijden door Europa en versloeg de gastheren met 18-2.

De Verenigde Staten ontmoeten hun bondgenoten vanuit Duitsland op 15 juni in Northhorn, Duitsland, vijf kilometer van de grens tussen Nederland en Duitsland.

Dit wordt het derde evenement van 2022 voor de Amerikaanse U-15’s onder hoofdcoach Kate Schoffer, maar na een lange onderbreking van de programmering vanwege de Covit-19-epidemie, zullen het de eerste internationale wedstrijden voor deze leeftijdsgroep zijn sinds de zomer van 2019.

Met middenvelder Kennedy Fuller die twee doelpunten maakte in zes minuten, verspilden de jonge Amerikanen geen tijd om zich bij het team aan te sluiten bij hun terugkeer naar het internationale spel voor deze leeftijdsgroep.

Aanvaller Ava Harrison nam de bal mee naar de finish en scoorde het eerste doelpunt in de derde minuut om het midden te dienen. Ze versloeg uiteindelijk haar verdediger die voor Fuller naar de paal rende.

Fuller verdubbelde de voorsprong in de vijfde minuut toen Jordin Hartmann zijn brace afwerkte op een vaste service toen hij de bal in het strafschopgebied bij de middenveldlijn vloog om Fuller thuis te kloppen.

De Verenigde Staten namen een 2-0 voorsprong bij de rust en in de 80e minuut nam middenvelder Kimmy Askaniyo de bal naar links en bezegelde de wedstrijd effectief toen hij binnen een minuut van de tweede helft in een nabijgelegen paal eindigde.

Amerikaanse keepers Kennedy Sorn en Molly Wapenski deelden het schot, elk met een vijftig, maar geen van beiden was gedwongen om te redden omdat de Amerikaanse verdediging het doelpunt niet toestond.

READ  Stellandis werkt samen met startup Kazi om een ​​auto-abonnementsservice aan te bieden in Nederland

Spelers voor de US U-15 WYNT Player Pools van dit jaar zijn geboren op of na 1 januari 2007, en Schoepfer noemde een lijst van 19 spelers geboren in 2007 en één geboren in 2008.

– Wedstrijdverslag Amerikaans jeugdteam onder-15 dames –

Fit: Verenigde Staten U-15 Women’s Youth National Team vs Nederland U-15 Women’s Youth National Team

Datum: 10 juni 2022

Wedstrijd: Internationale Vriendelijk

Plaats: Sportpark de Horsterhoek; Horsterhoekweg, Nederland

Het weer: 62 graden, wind

Scoreoverzicht: 1 2 F