maart 29, 2024

Stephen Curry "wil" de Golden State Warriors winnen met 43 punten in Game 4

Stephen Curry “wil” de Golden State Warriors winnen met 43 punten in Game 4

Boston- Stephen Curry Hij toont niet veel emotie in de loop van het spel. Maar in de overwinning van de Golden State Warriors met 107-97 op de Boston Celtics in Game 4 van de NBA Finals, droeg Curry de hele nacht zijn hart in de lucht.

Laat in het eerste kwart, na het verslaan van opeenvolgende driepunters, rende Curry naar de andere kant van het veld en begon tegen de Boston-fans te schreeuwen – iets wat hij een of twee keer zou kunnen doen op zijn grote stuk. Een momentopname, maar zelden van de openingsmomenten.

“Ik had het gevoel dat we iedereen moesten laten weten dat we hier vanavond waren”, zei Carey. “Of het nu hun publiek is, of hun team, of ons team, of wie die energie en dat vuur wil zien, we voeden ons daarmee.

Curry eindigde met 43 punten op 14 van 26, waaronder zeven driepunters, 10 rebounds en vier assists. Hij werd de vijfde doelman in de geschiedenis van de NBA met minstens 40 punten en 10 rebounds in een laatste wedstrijd.

“Fantastisch,” Draymond Groen Hij zei. We wilden winnen. Een overwinning die we nodig hadden. Een wedstrijd die we moesten spelen. Hij kwam naar buiten en hij liet ons zien waarom hij een van de beste spelers is die dit spel heeft gespeeld, weet je, en waarom, weet je, deze organisatie heeft hem naar zoveel succes hebben kunnen leiden. Het is absoluut niet te geloven.”

Green zei dat hij wist dat Curry de Warriors niet zou laten verliezen. Kerr beschreef zijn spel als “geweldig”. Klay Thompson Hij beoordeelde het als Curry’s nummer 1 optreden in een WK-finale.

READ  Voetbalrekrutering in Tennessee: vijfsterrenkandidaat George McIntyre kiest Vols boven Alabama

Curry beoordeelde zijn optreden niet, maar zei dat hij het belang begreep van wat hij vrijdagavond deed, vooral gezien wat er op het spel stond. De uitkomst van de wedstrijd van vrijdag zou ofwel tot een 3-1 nederlaag van de Warriors hebben geleid of de series in elk twee wedstrijden gelijk hebben.

Carey bevestigde dat dit het laatste was.

“Dat betekent alles, omdat we het gevoel van urgentie kennen, moesten we vanavond op de weg winnen en wat leven redden in de serie, het thuisvoordeel terugnemen en proberen op onze manier wat momentum te creëren”, zei Curry.

Curry scoorde 33 punten tijdens de eerste drie kwartalen, een trend die consistent was gedurende de eerste drie wedstrijden van de serie. Maar zijn probleemgebied was in het vierde kwartaal, waar hij slechts drie punten scoorde op velddoelpunten met 30%. Hij scoorde slechts zes punten in Games 1, 2 en 3 gecombineerd.

Vrijdag scoorde hij 10 in de laatste ronde. Hij had in totaal 24 punten in de tweede helft en bond de meeste in zijn carrière in de tweede helft van de finale.

Vierde kwart toen de Warriors, als een team, de Celtics op de korrel namen. Golden State versloeg Boston met 15-0 op een moeilijk moment en werd het eerste team in de afgelopen 50 seizoenen dat een finale won met ten minste 10 punten in de reguliere competitie na een achterstand op één punt in de laatste vijf minuten van de wedstrijd.

“We hielpen elkaar, speelden samen, speelden hard in de verdediging en, belangrijker nog, we sloten de wedstrijd”, zei Wiggins. “Weet je, geen pakkende rebounds. Geen offensieve rebounds. Ik kreeg geen herkansingspunten. Dus dat was groot.”

READ  Lionel Messi en Cristiano Ronaldo scoorden doelpunten om de historische mijlpalen te bereiken

Met nog iets meer dan een minuut te gaan en de Warriors drie goals voor, pakte Green de aanvallende rebound van Thompson’s gemiste drievoudige wijzer. Hij maakte een pass terug naar Curry, maar kreeg de bal snel terug nadat de Celtics een dubbele tackle op Curry gooiden. Green schiet vervolgens de bal naar Lonnie, die uiteindelijk de bal dompelt Alhorford.

Kerr noemde het de grootste emmer van de nacht. Maar het was Curry die hen naar het punt bracht waar dat schot de dolk kon worden.

“De dingen die hij doet, nemen we van tijd tot tijd als vanzelfsprekend aan,” zei Thompson. ‘Maar om daarheen te gaan en ons op zijn rug te leggen, bedoel ik, we moeten hem maandag helpen.’

Curry kreeg vrijdag hulp van Thompson, die 18 punten scoorde en vier driepunters liet vallen; Andrew WigginsDie scoorde 17 punten en 16 rebounds. En de Jordan PaulDat leverde 14 punten op. kevon looneydie voor het eerst in de reeks van de bank kwam, had 11 rebounds en eindigde met een netto rating van plus-21.

Maar Curry presteerde beter dan de andere Warriors-spelers met 43-39. Met zijn 34 jaar is hij de oudste speler die dat doet in een finale sinds Michael Jordan, 35, in Game Six tegen de Jazz in 1998.

Green worstelde opnieuw en maakte geen grote indruk op het spel totdat hij laat in de vierde game terugkaatste. Kerr koos er in de laatste vijf minuten van de wedstrijd zelfs voor om met zijn offensieve bezittingen de green uit de wedstrijd te trekken.

READ  Het zware verlies van Warriors tegen Grizzlies zorgt voor meer druk op de overbelaste frontoffice - NBC Sports Bay Area en Californië

Zoals Thompson al zei, weten de Warriors dat ze Carrie moeten helpen. Maar ze zeggen niet dat ze dit moeten doen door de last van registratieverantwoordelijkheden te delen.

“Als een man zo omrolt, ga je uit de weg”, zei Thompson.

Green voegde eraan toe: “Je probeert gewoon alles te doen wat je kunt om hem te helpen vrij te komen om hem in zijn posities te krijgen of om wat ruimte voor hem te creëren om zijn plaatsen te creëren en te bereiken. Voor ons moeten we gewoon blijven vullen waar we kunnen. Je hebt een kans, neem het. … Ik denk dat als het zo is. Iedereen is sterk aan de aanvallende kant, en dat betekent met bezuinigingen, het betekent dat je passes goed zijn, en dan laat je hem in een positie zijn om doen wat hij doet.”

Green zei dat hij wist dat Curry een extra niveau van vuur zou spelen in Game 4, en zei dat hij dat alleen kon zien door naar het gedrag van Curry te kijken in de dagen na hun matte verlies twee dagen eerder.

Curry zei dat hij in Game 4 kwam, wetende dat hij het over wilde nemen. Hij wist hoe snel het momentum in de finale kon veranderen, en als zijn team de overwinning in Boston kon behalen, zou het allemaal aan hun kant zijn.

“Hij zou naar buiten komen met dat soort vuur,” zei Green. “En dat deed hij, en we konden allemaal volgen.”