maart 29, 2024

Soest Nu

Soest Nu is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Spelwinnaar James Harden tilt Sixers naar 116-115 overwerkoverwinning naar series met Boston Celtics

Een Wells Fargo Center-publiek, dat de hele zondagmiddag meer dan twee uur met blauwe badhanddoeken zwaaide, veranderde Game 4 automatisch in een uniforme zee van armen die elkaar kruisten en wegbraken, wat het signaal van de scheidsrechter “niet goed” signaleerde in de overtuiging dat Marcus Smart’s pointer Het trio had de handen verlaten na de laatste bel van verlenging.

En toen de herhaling van de video officieel werd bevestigd, barstten deze 76 fans los.

Dit zorgde ervoor dat de Sixers onmiddellijk klassieke 116-115 overwinning op de Boston Celtics – met een cornerback driepunter gewonnen door James Harden voor Smart’s zeer late schot – nieuw leven inblazen in de Eastern Conference Semifinal-serie door ze naar een 2-2 gelijkspel te trekken.

“Het maakt niet uit hoe het afloopt, ik wil gewoon winnen”, zei Harden na het scoren van 42 punten en het toevoegen van negen assists en acht rebounds in een enorme reboundprestatie. “Eerlijk gezegd, vandaag doen of sterven voor ons.”

De serie keert nu in ieder geval gegarandeerd terug naar Philly voor Game 6 na Harden’s tweede shutout van 40 punten in vier wedstrijden tegen de Celtics. Ze bereikte nadat de toekomstige Hall of Famer 5 van de 28 gecombineerd vanaf de vloer ging in Games 2 en 3, wat veel critici van buitenaf trok. NBA Most Valuable Player Joel Embiid, die blijft spelen met een verstuikte knie, voegde 34 punten, 13 rebounds en vier assists toe in 46 minuten na een snelle ommekeer na Game 3 op vrijdag.

Het was passend dat de twee Sixers-sterren contact maakten op de game-winning bucket, toen Embiid Harden aan de sterke kant vond voor het diepe schot. Nadat Embiid in de verf kwam tegen de jongere Jason Tatum en Jaylen Brown vanuit de hoek naar binnen kwam om te helpen bij de verdediging, gooide de grote man wat Harden noemde een “ongelooflijke” pass voor vang- en schietkansen.

“Dit was een makkelijk spel,” zei Embiid. “Het vertrouwen waar we het hele seizoen over hebben gesproken.”

De Sixers moesten echter een inhaalslag maken na een woedende Celtics-rally vanaf 16 punten in de derde om een ​​voorsprong van vijf punten te nemen met minder dan twee minuten te gaan in de regelgeving. Harden dwong verlenging af met een float die de stand in evenwicht bracht op 107 met nog 16,1 seconden te spelen, voordat Smart net voor de zoemer een driepuntspoging afsloeg.

READ  Astros' Yordan Alvarez stemt in met historische contractverlenging met Houston: Report

Boston trok zelfs de leiding op 96-96, toen Tatum drie opeenvolgende aanwijzers van Smart en Brown opvolgde met een omgekeerde pass met minder dan zes minuten te spelen. Nadat Embiid en Tyrese Maxey op de rand waren geblokkeerd, vloog Al Horford de fairway af voor een dunk en vierde dit door zijn schouders op te halen voor zijn voormalige thuispubliek.

De voorsprong van de Celtics groeide tot 105-100 op drie opeenvolgende driepunters van Smart en Malcolm Brogdon, voordat een Harden-layup en een ouderwets driepuntsspel naar de onderkant via een touchdown van PJ Tucker de wedstrijd in evenwicht bracht op 105 met nog ongeveer een minuut over. Twee slimme vrije worpen op de volgende bal bezorgden de Celtics een voorsprong van twee punten voordat Harden de wedstrijd raakte.

De Sixers stonden met maar liefst 16 punten voor in de eerste helft, toen Harden een openingspass sloeg naar Embiid met minder dan twee minuten te spelen voor rust. Ze hadden een groot deel van het derde kwartaal een voorsprong van dubbele cijfers, voordat ze slechts 15 punten scoorden in de laatste reguleringsperiode om een ​​comeback in Boston te ondersteunen.

Tatum leidde de Celtics met 24 punten, 18 rebounds en zes assists, terwijl Brown 23 punten en vijf assists had. Brogdon, de zesde NBA-speler van het jaar, voegde 19 punten toe en acht rebounds vanaf de bank.

Game vijf is op dinsdagavond in Boston, voorafgaand aan game zes op donderdagavond in het Wells Fargo Center. Over hoe de zondagse thriller voor een positieve impuls kan zorgen bij TD Garden, zei Tucker: “We zullen het over een paar dagen weten.”

Zeskoppige bewaker James Harden balt zijn vuist na het maken van een wedstrijdwinnende driepuntsmand in verlengingen boven de Boston Celtics tijdens Game 4 van de Eastern Conference Semifinals op zondag 7 mei 2023 in Philadelphia..Lees verderJonge Kim / Staffotograaf

Het uiterlijk van Harden

Lang voor Hardens cruciale punter in de late wedstrijd had het thuispubliek gereageerd met gejuich dat aanvoelde als een mengeling van enthousiasme en sarcasme toen hij in het eerste kwart een lay-up omzette.

Maar toen bleven die schoten vallen. en val. en val. Hij begroef zeven van zijn eerste acht pogingen – meer dan hij deed in Games 2 en 3 samen – en scoorde 21 punten in de eerste helft.

READ  Zal de afwezigheid van Messi de kansen van Inter Miami in de MLS-kwalificatiewedstrijden schaden? | voetbal nieuws

Twaalf van die punten vielen in de eerste vijf minuten van het tweede kwart, een feest tijdens de gebruikelijke rustperiode van Embiid. Hij raakte een triple pointer toen hij op de grond viel. Dan een pull-hop. Daarna ponton. Dan nog een diep schot. en een ander.

Harden sloeg vervolgens twee van zijn drie pointers in het derde kwartaal, waaronder een die de Sixers terugbracht, 76-61, en hij en Embiid spoorden hem aan om de onstuimige menigte aan te moedigen hun stem te verheffen toen ze terugkeerden naar de bank voor een time-out. Hij maakte zeven van zijn negen schoten in het derde en vierde kwartaal, voordat hij de wedstrijd won.

Harden en Rivers schreven de solide schermen van de Sixers toe, samen met het verbeteren van de vloerafstand door wijd te rennen in plaats van ineengedoken aan één kant van de grond, wat hielp om Harden’s schieten te openen. Harden voegde eraan toe dat het ook nuttig was om vroeg op de schotklok actie te ondernemen. Rivers stuurde Hardin zelfs een gospelnummer genaamd “You Know My Name” als pre-roll.

“Een dag in de rust moest James zichzelf herpakken”, zei Rivers na de zware prestatie van Harden in Games 2 en 3.

Een gierige defensieve start

De Sixers bouwden hun voorsprong van 16 punten tijdens de rust dramatisch op met hun verdediging, waarbij ze de Celtics tot 38,3% van de vloer hielden.

De aanvallende worstelingen van Boston kwamen na een verzengende start van de Browns, die zijn eerste vijf schoten sloegen en 12 van de eerste 14 punten van zijn team scoorden. Maar de rest van de Celtics schoot 2 van de 16 in het eerste kwart. Tatum miste zijn eerste acht schoten in de eerste helft, voordat hij in de laatste minuut voor rust een springer raakte.

‘We waren agressief’, zei Tucker, een van de Sixers’ omroepers en hoofdcontactpersoon aan dat eind van de zaal. “Ik denk dat voor ons assertief en agressief zijn het verschil is tussen de meeste van onze wedstrijden. Als we vroeg uitkomen en voor onszelf opkomen en iedereen aan elkaar gehecht is, zijn we sterk. En als we dat niet doen, doen we dat niet.” .

READ  Waarom Kalvin Phillips niet goed genoeg werd geacht voor Manchester City

“We scoren misschien veel punten en winnen nog steeds wedstrijden, maar in de kwalificatie win je vaak niet als we dat niet zijn. [aggressive]. Dat moeten we blijven doen.”

Dat hield geen stand in de tweede helft, toen Boston 57,1 procent schoot om weer op te staan. Ze overtroffen de Sixers, 57-48, verankerd met 17 punten door Tatum op 6-van-8 schieten.

Sixers-centrum Joel Embiid punten met teamgenoot James Harden tegen de Boston Celtics in het tweede kwartaal tijdens Game 4 van de Eastern Conference Semifinals op zondag 7 mei 2023 in Philadelphia..Lees verderJonge Kim / Staffotograaf

verkorte rotatie

Cursussen worden vaak smaller naarmate de play-offs vorderen, en Sixers-vleugelspeler Jalen McDaniels werd zondag ontslagen.

Dat zette Harden en mede-rookie Tobias Harris vroeg in het tweede en vierde kwartaal op de grond, samen met DeAnthony Milton, George Niang en Paul Reid. Deze personeelsbijeenkomst hielp Harden’s voorsprong in het tweede kwartaal te ontketenen. Maar nadat de Celtics de voorsprong van de Sixers hadden teruggebracht tot zeven minuten, ongeveer twee minuten na het laatste frame, stormden Maxie en Tucker snel terug.

Hoewel Rivers na de wedstrijd zei dat hij geloofde dat het op een kortere bank gaan “het juiste was om te doen”, gaf de coach toe dat het leidde tot vermoeidheid en verlies van aanvallende snelheid op het traject. Vier van de vijf starters hebben minimaal 45 minuten gespeeld. Het late uitstel dat Rivers gebruikte, was “letterlijk alleen om ons een kleine pauze te gunnen, en ik dacht dat we min of meer samenkwamen en de wind vingen.”

Die afstand waren we aan het rennen [empty]zei Rivieren. “We kregen de bal niet op de grond, en toen maakten ze een run. … Het is moeilijk om een ​​spel op te zetten als iedereen moe is, laat me dat gewoon zeggen.”

Niang had de beste prestatie in de tweede eenheid, met 3 van de 6 vanaf lange afstand voor negen punten in 19 minuten.

McDaniels, die op de handelsdeadline van februari werd overgenomen door de Sixers, scoorde gemiddeld 2 punten op 25% en 1,7 rebounds in 11,8 minuten in de eerste drie wedstrijden van de serie.