april 25, 2024

Soest Nu

Soest Nu is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Spanje heeft zich aangesloten bij Kroatië, Italië en Nederland in de Nations League-finale

Alvaro Morata (L) viert feest met een teamgenoot nadat hij scoorde in de 1-0 overwinning van Spanje op Portugal tijdens de UEFA Nations League-wedstrijd in Estadio Municipal de Braga op 27 september 2022 in Praag, Portugal. /CFP

Het late doelpunt van Alvaro Morata leverde Spanje een 1-0 overwinning op in Portugal en de laatste plaats in de Nations League-finale van de Union of European Football Associations (UEFA) op dinsdag, terwijl Tsjechië uit de hoogste klasse werd geslagen na verlies in Zwitserland.

Cristiano Ronaldo (#7) van Portugal reageert op een gemiste kans tijdens de UEFA Nations League-wedstrijd tegen Spanje in Estadio Municipal de Braga op 27 september 2022 in Praag, Portugal.  /CFP

Cristiano Ronaldo (#7) van Portugal reageert op een gemiste kans tijdens de UEFA Nations League-wedstrijd tegen Spanje in Estadio Municipal de Braga op 27 september 2022 in Praag, Portugal. /CFP

Portugal, winnaars van de inaugurele Nations League 2019, had in Praag slechts een punt nodig om de groep te leiden, maar Morata tikte de kop van Nico Williams binnen en zakte in 88 minuten naar de tweede plaats.

Spanje voegt zich bij Nederland, Italië en Kroatië in de finale die voor juni volgend jaar staat gepland.

Zwitserland versloeg Spanje zaterdag met 2-1 in Zaragoza en was dank verschuldigd aan doelman Yann Sommer, die een penalty in de tweede helft redde om de overwinning op de Tsjechen te behouden.

Remo Freuler en Breel Mbolo scoorden binnen een minuut na de eerste helft in St. Gallen, maar Patrik Schick maakte voor rust nog een doelpunt.