maart 29, 2024

Rafael Nadal verslaat Novak Djokovic in een epos en bereikt halve finales van de Franse Open tegen Alexander Zverev

Rafael Nadal kwam als overwinnaar uit een andere gigantische French Open-confrontatie met Novak Djokovic om een ​​stap dichter bij een record van 22 Grand Slam-titels te komen.

Nadal, de 13-voudig kampioen van Parijs, toonde al zijn vechtlust en kwaliteit om de kwartfinale te winnen met 6-2 4-6 6-2 7-6 (3), de wedstrijd duurde vier uur en 12 minuten en eindigde. Het is 1.15 uur lokale tijd.

Het resultaat doet geen recht aan een fantastische competitie – 59e in de rivaliteit – met verschillende gigantische games, verbluffende balhits en swings in momentum, Nadal’s dubbele break-voorsprong in alle eerste drie sets, een 84e tweede set per minuut, en Djokovic weigerde twee setpoints om zijn beslissing af te dwingen – en dat allemaal in de pulserende atmosfeer van Stade Philippe Chatrier, zelfs als de temperatuur laat in de nacht daalt.

Roland Garros

‘Heel moeilijk’ – Nadal blijft hinten op zijn pensionering ondanks overwinning Djokovic

voor een uur

Uiteindelijk won Nadal door zijn armen op te heffen om te vieren dat hij zijn plaats bij de laatste vier veilig stelde tegen Alexander Zverev, die Eerder won Carlos Alcaraz in vier sets.

“Novak is zonder twijfel een van de beste spelers in de geschiedenis, dus tegen hem spelen is altijd een grote uitdaging met alle geschiedenis die we samen hebben”, zei Nadal na afloop.

“Vandaag was er weer een en om van hem te winnen is er maar één manier: je best doen van het eerste tot het laatste punt. Vanavond was een van die magische nachten voor mij; een onverwacht maar zeer gelukkig niveau.”

READ  Pacific Notes: Wall, DiVincenzo, Lakers, Saric

Nadal is nu slechts twee overwinningen verwijderd van zijn 22e Grand Slam-titel, wat hem twee doelpunten voorsprong op Djokovic en Roger Federer zou opleveren.

Tim Henman noemde dit de “belangrijkste” wedstrijd voor mannen van de afgelopen 10 jaar in de race om de belangrijkste titels, en er was de hele tijd spanning en drama.

Bepaalde de openingswedstrijd, die 10 minuten duurde en 22 schoten bevatte, voordat Djokovic scoorde en Nadal de eerste helft bezorgde.

Van daaruit ontsnapte de Spanjaard met de set en brak opnieuw 4-1 met een woeste forehandschop op de lijn.

‘Ongelooflijk, ongelooflijk’ – Heinemann, Corretga en Wilander reageren op Nadal op Djokovic

Gesteund door de meerderheid van het publiek, leek Nadal de wedstrijd onder controle te hebben, hij vond een punt met zijn opslag en dwong Djokovic tot fouten.

Nadal gaf niet op na 49 minuten in de eerste set, en de winnaars bleven vliegen terwijl hij zeven breakpoints creëerde in de epische openingswedstrijd van de tweede set.

Uiteindelijk werd de druk uitgeoefend, een forehand trap bracht Djokovic in de hoek en Nadal raakte het net om het te breken.

“Een enorme comeback!” Djokovic wint tweede set met schitterend herstel tegen Nadal

Nadal versterkte de tweede helft en voegde er vervolgens weer aan toe, gleed uit in een vallend schot en raakte de back streak voor zijn 23e overwinning en een 3-0-voorsprong.

Maar nadat hij er in het openingsuur niet op zijn best uitzag, begon Djokovic zijn niveau te verhogen en viel hij met meer consistentie en kracht op beide flanken aan.

READ  Russini: Wat ik in week 15 van de NFL hoor over de coaching van de competitie en meer

De nummer 1 van de wereldranglijst brak de score naar 3-1 en won vervolgens de zesde wedstrijd die 18 minuten duurde, waarin Nadal een tijdovertreding kreeg op zijn opslag, om terug te keren naar het vereiste niveau.

Het momentum leek bij Djokovic te liggen toen hij zijn vierde wedstrijd op rij won, maar Nadal bracht zichzelf weer op zijn best en speelde enkele sprankelende punten om 4-4 vast te houden.

De 13-voudig kampioen kon Djokovic echter niet tegenhouden in zijn volgende wedstrijd, door twee keer op rij vanaf de achterkant van het veld te verliezen om de set op te geven.

‘Blaas!’ – McEnroe reageert op fans die Djokovic uitjouwen voor de wedstrijd van Nadal

Maar Djokovic kwam gestaag uit de start van de derde set en verloor met 2-0. Met een nieuwe uitgestrekte vuist nam Nadal het voordeel naar 3-1 en de slechte service van Djokovic bezorgde hem een ​​nieuwe break.

De nummer 1 gerangschikte speler ter wereld zag er anders uit dan de speler die de tweede set won toen het aantal fouten opnieuw begon te verschijnen, met een wilde forehand verspild waardoor Nadal de set kreeg.

Met fans in de menigte gewikkeld in dekens toen de temperatuur daalde, toonde Djokovic zijn frustratie toen hij het net raakte nadat hij het punt had verloren.

‘Kom op!’ – Kijk hoe Djokovic het net raakt met een knuppel als de stem van een fan

Maar Djokovic brak vervolgens toen een schot van Nadal in het zicht viel, na gecontroleerd te zijn door de scheidsrechter in een gesprek met de Spanjaard.

READ  Oakland Police en Athletics zeiden dat vier fans gewond raakten door granaatscherven van buiten het Colosseum

Djokovic leek klaar om de wedstrijd naar de vijfde set te brengen toen hij met 5-2 voorstond, totdat Nadal een ander niveau vond en twee setpunten redde en opnieuw brak in een geweldige wedstrijd.

Terwijl de menigte op Chatrier druk met hem was, versnelde Nadal zijn tempo en merkte dat Djokovic tekortschiet.

Nadal leidde in de tiebreak met 6-1 door een overtreding uit het racket van Djokovic en ondanks de weerstand van de nummer één van de wereld was het Nadal die een onvergetelijke overwinning binnenhaalde.

HOOGTEPUNTEN: Nadal verslaat Djokovic in French Open Classic en bereikt halve finale

– – –

Stream de Franse Open van 2022 live en op aanvraag Ontdek +

‘Magic Night’ – Nadal geniet van het bereiken van een ‘onverwacht niveau’ in overwinning op Djokovic