december 11, 2023

Soest Nu

Soest Nu is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

NORDQVIST neemt het over in Nederland

NORDQVIST neemt het over in Nederland

Anna Nordquist Ze maakte zich op voor de laatste dag van het klassement Het grote groene ei is openEen derde ronde van 67 (-5) zag haar zaterdag het initiatief grijpen.

De drievoudig grote winnaar zette de stijl later op de dag aan, met drie birdies in zijn laatste drie holes om hem zondag in Nederland in het spel te zien gaan met een one-shot voorsprong in het algemeen op -7.

De Solheim Cup sterren India Vani Kapoor en Oostenrijk Sarah Schöber Na 54 ronden gespeeld te hebben op de Rosendaelsche Golf Club, stonden beide op -6 gelijk voor de best gerangschikte instelling.

Het was eerder in het weekend een terugkeer in vorm voor Nordqvist, die aan het begin van de dag een achterstand van zes schoten omkeerde en tevreden was met zijn inzet op de dag.

“Ik speelde vandaag echt solide, ik sloeg veel goede shots, maar leek geen putts te maken op de eerste negen, maar ik kwam terug naar twee onder”, zei hij.

“Ik drie-putted tien en maakte een lange op de elfde, maar het was goed om te eindigen met drie goede birdies. Ik ben erg blij, het was een solide dag, ik worstelde met de snelheid van de greens, maar ik had een aantal goede momenten vandaag, dus ik ben erg blij met het einde van de ronde.

“Ik heb het gevoel dat geduld mijn sleutel was vandaag, ik dacht dat ik veel goede dingen had gedaan, maar ze betaalden niet vroeg uit, maar die putt op 15 was absoluut een grote momentum-wisselaar.

“Ik had het gevoel dat ik de bal heel goed raakte en het was erg winderig daarbuiten en ik denk dat ik een paar fairways en een paar greens heb gemist.”

De Zweed ging zaterdag goed om met winderige omstandigheden in Nederland en zag birdies op de vierde en achtste om de eerste negen te voltooien in 34 schoten, voordat hij zijn enige schot op de tiende liet vallen.

Dat werd snel vergeten met een bounce-back birdie op de 11e, voor een clutch-putt van 15-voet op de 15e en een bounce-back birdie op de 11e voordat hij zichzelf vakkundig redde van het missen van nog een schot op de back nine.

Het was een complete verandering van tempo voor de AIG Women’s Open-kampioen van 2021, die op de 16e, 17e en 18e birdies maakte om zichzelf naar de top van het klassement te stuwen.

READ  In 2021 stijgt het aantal vliegtuigpassagiers met bijna 60 procent

Na twee weken vrij te hebben genomen om met vrienden en familie terug in Zweden te zijn, had Nordqvist een paar dagen nodig om weer in de hoogste versnelling te komen, maar zaterdag was de dag dat het klikte.

De Zweed wilde meer tijd doorbrengen met zijn dierbaren en bereidt zich voor op een hectisch schema en gaat fris aan de slag, dat bleek zaterdag.

Hij vervolgde: “Twee weken vrij hebben in het midden van het seizoen is niet ideaal, maar ik was een beetje moe na een lange tijd in Amerika met twee majors, dus ik wilde naar huis.

“Mijn familie betekent de wereld voor mij, ik heb zes neven en nichten en ik heb mijn familie sinds november niet meer gezien die ik wil zien, dus ik heb er een prioriteit van gemaakt om ze te zien, omdat ik weet dat dat me veel zal geven.” energie vooruit.

“De eerste paar dagen waren waarschijnlijk een grotere strijd dan ik had gewild, maar ik speel nu vier weken achter elkaar, dus het was een leuke periode. Ik kom graag terug naar Europa om vrienden en familie te zien, en ik hou van de sfeer hier en tijd doorbrengen met de meisjes hier.

“Het enige waar ik me morgen op kan concentreren, ben ik en ik weet dat deze week gaat over het voelen na twee weken vrij, dus ik ben gewoon gefocust op mijn balaanvallen en ik ga morgen mijn best doen en jij kunt forceer niet echt iets.

Nordqvist heeft Vani Kapoor in de laatste groep van zondag, terwijl het Indiase team een ​​score van 71 (-1) in de derde ronde neerzet om een ​​voorsprong van één keer op de laatste dag te nemen.

Birdies op de vierde en tiende plaats gaven de 28-jarige de leiding op een bepaald moment van de dag, toen een gedropt schot op de 15e hem voor de tweede keer in een gelijkspel zag vallen.

Een gemiste birdieputt op 18 vatte Kapoors dag op de greens op zaterdag samen, maar hij is verheugd om zondag voor het eerst in de laatste groep te spelen in een LET-evenement.

“Ik liet een paar plekken achter en gaf mezelf veel kansen. Ik putt goed, maar ze gingen niet in de hole – ik had een paar lip-outs en een stopte op de rand – maar ik kijk vooruit op een goede dag morgen,” zei hij.

READ  Nederlandse RS Aero Nationale en klassekampioenschappen in Bruinisse, Aquavitts, Nederland

“Mijn nauwkeurigheid helpt op deze baan, deze baan is strak en je moet hier de fairways en de greens raken en de scores blijven komen totdat ik dat doe.

“Ik ben heel blij dat ik in de laatste groep zit, ik ben blij dat alles in elkaar valt, ik ben eindelijk hier en ik hoop morgen goed te zijn. Het wordt geweldig om met Anna te spelen en ik kijk ernaar toe.

Sarah Schober zit op -6 met nog 18 holes te spelen, de Oostenrijkse maakte vier birdies in haar laatste vier holes en behaalde in de derde ronde een score van 73 (+1).

Na een birdie bij de eerste, werden de zaken langzaam ontrafeld voor Schober, bogeys bij de tweede en vijfde overschaduwd door een dubbele bogey bij de vierde zagen haar de bocht bereiken in 39 (+3).

En het ging van kwaad tot erger met twee gedropte schoten op de tiende, voordat haar geluk op weg naar huis veranderde, toen ze op de 15e twee schoten terugkreeg voor een tweede adelaar in twee dagen, waardoor ze de strijd aanging met een ronde om te spelen voor back-to-back birdies om haar ronde te beëindigen.

Een schot terug zitten is -5 Nuria IturriozDe Spanjaard maakte birdies op de 12e en 18e om één schot op 15 te laten vallen en een derde ronde score van 71 (-1) te behalen.

“Ik heb niet veel putts gemaakt, maar dat is oké, ik denk dat ik mijn ijzers moet verbeteren en dat geeft me morgen een kans”, zei hij.

“Ik heb deze week heel goed met de coureur gespeeld, ik raak veel fairways, wat goed is. Mijn putt is goed, ik moet alleen mijn ijzers dichter bij de hole slaan.

“Ik wil altijd bovenaan het klassement staan, ik voel me echt goed, ik zal morgen mijn best doen en zien wat er gebeurt.”

Momoka Kobori Nederland is in een groep van vijf spelers drie schoten terug op weg naar de laatste dag, waarbij Nieuw-Zeeland zaterdag nadert op een score van 69 (-3) in de derde ronde.

De Kiwi heeft de afgelopen weken indruk gemaakt op de LET Access Series en won vorige maand de Montauban Ladies Open en Hauts De France na aankomst van het zuidelijk halfrond.

READ  Duitsland, Nederland pushen 'geen spijt'-plan om energiekosten te verlagen

Het toernooi op de Rosendaelsche Golf Club wordt Gomori’s eerste LET-evenement in Europa, nadat ze eerder in het seizoen op de NSW Open en de Australian Ladies Classic had gespeeld, en ze heeft deze week tot nu toe een indrukwekkende prestatie neergezet in Nederland.

Een bogey-vrije ronde ziet haar in de mix op weg naar de laatste dag, met birdies op de vierde en achtste holes van de eerste negen, voordat ze nog een kans maakt op de 18e met nog 18 holes te spelen.

“Het was een goede dag, de wind waaide vandaag, wat het een beetje uitdagender maakte, maar gelukkig raakte ik de bal beter dan de afgelopen twee dagen, dus ik raakte veel fairways en greens. Het spel was erg makkelijk, ‘ zei Kobori.

Ik ben erg blij met waar mijn spel op dit moment naartoe gaat, ik ben nu zo’n vijf of zes weken bezig en ik heb het gevoel dat ik me heb aangepast aan het reizen en de toernooien, dus ik voel me goed.

“Ik hoop dat de ervaring bij LETAS veel helpt, ik kreeg de kans om in de laatste groep te spelen en ik had het geluk om een ​​paar te winnen in de Access Series, dus ik hoop dat ik kan achterlaten wat ik kan. Laten we het daar doen, maar laten we eens kijken wat er gebeurt, mijn doel is om daar plezier te hebben.

“Ik wist aan het begin van de week niet wat ik moest verwachten, ik heb twee LET-evenementen in Australië gespeeld, dus ik weet hoe het is, maar voor mij is dat een bonus. Hier wilde ik zien hoe het ging en het is werkt tot nu toe voor mij.

Gobori zit aan de kant van Engeland Liz Young (71), Duitse amateur Alexandra Forsterling (72), Diksha Dagar (73) en ’s nachts leider Whitney Hillier (78) op weg naar de laatste dag zitten ze alle vijf op -4 na 54 holes.

Lily May Humphries Engeland rondde de top tien in Nederland af, met een derde ronde van 70 (-2) om als tiende te eindigen op een totaal van -2.