april 24, 2024

Nederland versloeg India om door te gaan naar de finale

India kon hun droom om door te gaan naar hun eerste Women’s Hockey Junior World Cup-finale niet waarmaken nadat ze met 3-0 van Nederland hadden verloren in de halve finale in Potchefstroom, Zuid-Afrika.

Doelpunten van Tessa Beatsma (11), Luna Fokke (52) en Zip Dick (53) bezorgden de Nederlanders een verdiende overwinning om zich te plaatsen voor de finale waar ze probeerden hun vierde wereldtitel te winnen.

India begon goed aan het openingskwartier, kreeg drie kansen maar verzuimde de kansen te benutten. Mumtaz Khan kwam dichtbij maar zijn schot raakte de paal. Oranje groeide daarna in het spel en opende de score met een schitterend teamdoelpunt.

Het laatste schot kwam van Beatsmaw, maar bijna alle Nederlandse spelers waren betrokken bij de opbouw. Ze bewogen de bal twee keer en bestreken het hele veld met 18 passen, voordat Beatsma scoorde vanuit de cirkel.

Beatsma maakte snel nog een doelpunt, maar dat werd afgekeurd omdat het een back-stick schot was.

Na de openingstreffer nam Nederland de wedstrijd in handen. Ze raakten niet snel hun bezit kwijt en vielen aan vanaf de zijlijn. Het tweede kwart had een kooi, maar het derde kwart werd volledig gedomineerd door de Nederlanders. Doelman Pichu Devi redde goed, maar Oranje miste door het ontbreken van een laatste pass zeker drie keer de score.

Op de een of andere manier bleef India na drie kwartier in de wedstrijd. Maar de Nederlanders verpletterden hun hoop op een comeback in het laatste kwart door twee snelle doelpunten te maken. Luna Fokke scoorde haar 11e doelpunt in de 52e minuut, terwijl Zip Dickey het 13e doelpunt van de wedstrijd scoorde. Beide waren uitstekende velddoelpunten, maar het tweede doelpunt viel op doordat Fokke een prachtige pass van Noor Omrani scoorde.

READ  Tientallen COVID-19-gevallen op een vlucht vanuit Zuid-Afrika, zeggen Nederlandse functionarissen

India speelt dinsdag tegen de bronzen medaillewinnaars en Nederland speelt in de finale tegen Duitsland en Engeland.

(Wacht een paar seconden totdat de blog is geladen. Zo niet, klik dan hier)