april 25, 2024

Nederland verloor met 1-2 en won het kampioenschap

Het Indiase herenhockeyteam beëindigde hun hoop op het winnen van de FIH Pro League-titel met een zwaarbevochten 1-2-nederlaag tegen Nederland in de tweede etappe van hun tweebenige gelijkspel in Rotterdam op zondag.

De stand was 2-2 in de reguliere speeltijd, want India verloor zaterdag met 1-4 van Oranje in een shootout. De toeschouwers wilden een complete overwinning tegen Nederland, maar die kwam er niet. De thuisploeg verzekerde zich van de titel van de FIH Pro League (M) met 35 punten uit 14 wedstrijden, met nog twee wedstrijden te gaan.

Olympisch kampioen België staat tweede met 35 punten uit 16 wedstrijden en India staat derde met 30 punten uit 16 wedstrijden.

India begon sterk en nam binnen 30 seconden de leiding met het magnifieke velddoelpunt van Abhishek. Hij verzamelde de bal op de rechterflank en deed vier verdedigers af met een briljant stick-werk, gevolgd door een schot van de tweede doelman van Nederland Moritz Wieser.

De Indianen hielden de Nederlandse defensie vanaf het begin onder constante druk en domineerden de aanvankelijke rol van de uitwisselingen. Echter, in de zevende minuut maakte Zip Johnson de gelijkmaker via een strafcorner toen Nederland in het spel kwam.

Hockey tussen Wereld Nr. 3 Nederland en India, op de 4e plaats van de wereldranglijst, was een wedstrijd tussen de twee teams.

Nederland was geduldig binnen de Indiase kring en scoorde in de 11e minuut opnieuw een strafcorner toen ervaren doelman PR Sreejesh de bal in de Golf schoot. De thuisploeg won nog drie strafcorners, maar slaagde er niet in de Indiase verdediging te breken.

READ  Oekraïne en Nederland beginnen onderhandelingen over veiligheidsgaranties

In de 14e minuut stelde India een strafbal veilig, maar de Nederlandse verdediger redde een zet van Harmanpreet Singh. De gastheren beheerden al snel een andere computer, maar Sreejesh kwam terug om India te redden. Bij de rust en twee minuten later overwon India opeenvolgende strafcorners, maar hun tegenstanders verdedigden effectief.

Het derde kwart leverde ook fantastisch hockey op, maar beide teams kwamen niet tot scoren tot de 45e minuut, toen Jorit Crune vanaf een set stuk het bord liet klinken om de gastheren op een 2-1 voorsprong te zetten.

Met één doelpunt achterstand gaven de Indians alles in het vierde en laatste kwartier en creëerden ze tal van scoringskansen in de vorm van strafcorners, maar slaagden er niet in hun kansen te veranderen. De Nederlandse doelman redde in de 47e minuut een actie van Varun Kumar uit een strafcorner. Visser was fantastisch voor het doel van Nederland en maakte verschillende reddingen.

Vier minuten van het getoeter won India een strafcorner, maar slaagde er opnieuw niet in om te converteren, waardoor het voor de tweede dag op rij als tweede eindigde.