maart 28, 2024

Nederland overwint ongelukkige blessures, Zweden mist EK-verklaring

SHEFFIELD, Engeland — Het podium voor de zwaargewicht Euro 2022-clash van zaterdag tussen titelverdediger Nederland en Zweden had niet beter kunnen zijn.

Oranje versloeg de Zweden in zowel de kwartfinales van 2017 als de halve finales van het WK 2019. Maar sinds hun talismancoach Sarina Wykeman naar Engeland vertrok, waren er vragen of Mark Parsons in 2017 hetzelfde gelikte spel van zijn kant kon overhalen.

Zweden had ondertussen een punt te bewijzen, niet alleen tegen Nederland, maar ook met een poging om hun eerste grote medaille te winnen sinds hun triomf op het eerste EK.

– Elke Euro-wedstrijd live op ESPN: Ga naar tafel
– Geen ESPN? Krijg direct toegang

“Het is een beetje extra brandstof voor mij; ik wil een beetje revanche. Ik zou om verschillende redenen graag een goed resultaat tegen Nederland willen en het voegt wat brandstof toe aan het vuur”, zei de Zweed. Magdalena Erickson Voor aanvang van de wedstrijd zei hij over de wedstrijd.

Zweden was de sterkste van de twee ploegen in de eerste helft toen de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel op Bramhall Lane. Ze klopten niet bepaald op de deur van het Nederlandse doel, maar ze hielden de bal goed vast en duwden. Een botsing van hoofden in het strafschopgebied met nog 20 minuten te gaan zette Nederland op voorsprong. Sari Van Weendal Na enkele ogenblikken gaf ze aan dat ze niet verder kon.

De ervaren keeper werd opgenomen in de “Beste XI” van het toernooi van 2017 en won de keeper van de toernooiprijs op het WK. Hij heeft geen geweldige run gehad in dit toernooi, maar hij is nog steeds de meest ervaren optie van Nederland, met zijn vervanger Daphne van Domselaar die voor zaterdag slechts één senior cap had.

READ  Ook: Tweede Wereldoorlog-thriller 'Betrayal', die zich afspeelt in Nederland, officiële trailer

Defensieve ellende in Nederland bleef toenemen Anik Nouwen Geduwd aan het einde van de eerste helft.

Met Zweden al op schema, voelde het alsof de ploeg van Peter Gerhardtsen vooruitgang boekte. Ze hadden nog een sterspeler Stina Blaxtenius Ze hebben ook de jonge aanstormende Hannah Bennison op de bank om indien nodig aan te trekken. Met de vuurkracht die ze hadden, was het ironisch dat het een verdediger was Jonah Anderson Wie heeft het doelpunt? Hoewel niet buiten het bereik van Zweden, droegen de vijf verdedigers bij aan 10 van hun 40 doelpunten in de kwalificatie. Ze zijn erin geslaagd om te houden Vivian Miedema — de topscorer aller tijden van Nederland — was kalm en hoewel het balbezit gelijk verdeeld was tussen de twee, had Zweden het gevoel dat ze meer met de bal deden.

Maar het was hetzelfde oude verhaal voor Zweden in de tweede helft. Ondanks dat ze de overhand hadden, werden ze weggespeeld omdat de ploeg meer punten scoorde. Miedema zakte diep en vond groot succes langs de linkerkant tegen Amanda Ilestad. Puristen klagen vaak als Maitema op die manier terugkomt, haar liever in een meer traditionele spitsrol spelen, maar ze houdt van de ruimte die het haar geeft, en het feit dat ze op een van deze runs in Nederland was, was duidelijk een gebied waarop ze zich kon richten. naar hun evenwicht.

Ondanks het binnenhalen van Blaxtenius en Bennison, zag Zweden er timide uit dan in de eerste helft. Ze vielen het doel van Zweden lastig, maar Van Domselaar zette een geweldige prestatie neer voor zijn tweede cap en ontkende schoten die op hem afkwamen met vertrouwen dat zijn ervaring loochende.

READ  Drie dagen met Louis van Gaal in het kleinste profteam van Nederland - Athletes

Hoewel Zweden teleurgesteld was, was het na de wedstrijd duidelijk dat Nederland wist dat ze de zaken hadden omgedraaid. Parsons gaf toe dat de eerste 20 minuten en het verlies van belangrijke spelers hun tol eisten.

“De eerste helft vond ik het moeilijk, maar we hadden een aantal goede momenten toen we balbezit speelden”, zei hij. “De ruimtes waren enorm, waardoor Viv en anderen veel moesten rennen.

“Als je een aanvoerder en een centrale verdediger verliest, zijn de emoties alle kanten op, maar iedereen was kalm.”

Rust is het juiste woord om de reactie van Nederland op vroege tegenspoed te beschrijven. Gevraagd naar wat hij zijn spelers tijdens de rust vertelde, grapte Parsons: “Ik vroeg Vivi haar gedachten en ging vanaf daar.”

Maar het was Miedema, die de aanvoerdersband pakte toen Van Veenendal vertrok, die in de tweede helft opdook en de ploeg naar dat kostbare punt leidde. Zijn optreden leverde hem de man van de wedstrijd op en het was gemakkelijk te zien hoe vocaal en instrumentaal hij was voor het team op het veld.

“Als je kijkt naar onze eerste 15, 20 minuten, denk ik dat we heel trots zullen zijn dat we een punt hebben”, zei hij na de wedstrijd.

“[I’m] heel gelukkig. In de eerste helft hadden we veel contact op het veld. Tijdens de rust waren er veel emoties. Je komt bij elkaar.”

De opluchting van Parsons en Maitema stond in schril contrast met de voelbare teleurstelling van Gerhartsen.

“Ik zit er tussenin”, zei hij toen hem werd gevraagd of hij het gevoel had dat zijn ploeg een overwinning op het veld had achtergelaten.

“Het is altijd teleurstellend als we geen wedstrijd winnen.

“Je wilt een wedstrijd winnen en je bereidt je daarop voor.”

De veerkracht van het Nederlands team werd voorafgaand aan het toernooi in twijfel getrokken, vooral nadat ze in de weken sinds het toernooi vijf wedstrijden tegen gastland Engeland in een vriendschappelijke wedstrijd hadden laten vallen, maar deze wedstrijd tegen toernooifavorieten Zweden was een les in veerkracht en mentale kracht.

Ze hebben een aantal van de demonen die hen achtervolgden verbannen en laten zien dat ze kunnen terugveren terwijl Zweden zich nog steeds afvraagt ​​of ze weer met een mislukte medaille zullen staan ​​- of minder -. Als ze het helemaal willen maken, moeten ze meer van het vuur vinden waar Eriksen het voor de wedstrijd over had en dat gebruiken om boven hun eerdere mislukkingen uit te stijgen.