april 19, 2024

Nederland en China winnen op vastendag op beste tijden ter wereld – Krant

TOKIO: Toen het olympisch roeien woensdag werd hervat in de Marine Waters van Tokio, maakten Nederland en China de beste tijden bekend voor de wereld om goud te winnen in de quad-ski-races voor heren en dames.

China veroverde de quad sculls van de vrouwen met 6 seconden voorsprong op zilveren medaillewinnaars Polen en bronzen medaillewinnaars Australië in 6: 05.13.

Bij de heren won Nederland de gouden medaille – een van de vier medailles die ze wonnen in de competitie van de dag – 5: 32,03, 1,72 seconden meer dan het Britse team, waarbij Australië het brons won.

Nadat races door de organisatoren twee dagen waren stilgelegd vanwege ongunstige weersvoorspellingen, begonnen de races woensdag met hitte en wind.

De eerste twee roeimedailles van de Tokyo Games werden gewonnen door de Roemeense Ancotta Botner en Simona Radis in de dubbele schedels voor dames, terwijl de mannenwedstrijd werd gewonnen door Hugo Poocheron en de Franse Mathieu Androdias met de beste Olympische tijden.

Bij de dames wonnen de Nieuw-Zeelandse Brooke Donok en Hannah Osborne zilver en de Nederlanders Roose de Zhang en Lisa Schinard brons.

Melvin Dweller en Steff Bronink uit Nederland wonnen zilver bij de mannen, terwijl Liu Jiu en Zhang Liang uit China brons wonnen.

Opnieuw deelnemen aan de kwartfinales van de vrouwen van de Wereldkampioenschappen 2019 tussen Australië en Nederland stelde niet teleur, aangezien Australië opnieuw bovenaan stond – dit keer met een tijd van 6: 15,37 – won Nederland zilver.

Ierland haalde Groot-Brittannië in het laatste kwart van de race in en won brons voor hun tweede Olympische roeimedaille.

READ  Voeg de Nederlandse Keukenhof Tulpentuin toe aan je voorjaarsbucketlist

Groot-Brittannië was niet de enige hartslag die woensdag in het water bleef toen vier van de vier mannen hun goudstroom abrupt stopten.

De Britten, die in de voorgaande vijf wedstrijden bovenaan het podium stonden, verlieten hun pad naar de finale en eindigden als vierde, terwijl Australië goud won op de Olympische Spelen 5: 42.76, voor Roemenië en Italië.