maart 19, 2024

Nederland, Duitsland heeft hard gewerkt: The Tribune India

Washington, 9 oktober

Nederland heeft opnieuw de controle over hun WK-kwalificatieteam, maar op ongelooflijke wijze.

Een 1-0 overwinning op Letland door een volley van Dave Clausen was de slechtste sinds ze vorige maand met 6-1 van Turkije wonnen.

Een voorsprong van twee punten aan de kop van Groep G in Europa was echter voldoende.

Ook andere grote teams moesten werken voor hun succes. Duitsland stond één doelpunt achter voordat het Roemenië met 2-1 versloeg. De nummer twee van het WK 2018, Kroatië, nam een ​​voorsprong van één doelpunt tegen Cyprus en won met nog 11 minuten te gaan met 3-0.

Alleen teamwinnaars kwalificeren zich rechtstreeks voor het WK. Op de tweede plaats eindigen de play-offs.

België is deze week bezig bij de laatste vier van de Nations League, dus de focus ligt op Tsjechië en Wales die strijden om de tweede plaats. De Tsjechen en Welsh scoorden elk acht punten na het 2-2 gelijkspel van vrijdag, de helft van het totaal van de Belgen. Aaron Ramsey bezorgde Wales de leiding, maar Jacob Besek reageerde onmiddellijk door het geslacht gelijk te maken. – AP

Leo leert van Parijs te houden

Parijs: Lionel Messi was geschokt toen hij Barcelona verliet, maar zei dat bekende gezichten voor Argentinië hielpen zich te vestigen in Paris Saint-Germain. De zesvoudig winnaar van de Ballon d’Or keerde terug naar Neymar bij PSG en kreeg gezelschap van zijn kameraden Leandro Paradis en Angel de Maria. “Dit is een groot deel van mijn beslissing”, zei Messi. “Ik maak geen fout omdat het zo gemakkelijk op te lossen is, vooral wanneer veel Spaanssprekende spelers zoals ik en enkele vrienden zoals Ney, Lee (Paradis), Fidio (Di Maria) me helpen”, vertelde hij aan Reuters.