april 24, 2024

Soest Nu

Soest Nu is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

NCAA March Madness: Michigan schakelt Colorado uit

De in Memphis geboren Alex Lomax overwon een enkelblessure in de eerste helft om coach Benny Hardaway te helpen de Tigers naar hun eerste NCAA-overwinning sinds 2014 te leiden.

Lomax, een 1.80 meter lange keeper, blesseerde zijn linkerenkel toen hij onhandig op hem viel na het maken van een 3D-aanwijzer in de eerste helft, waardoor hij schreeuwde van de pijn. Maar hij kwam terug om de wedstrijd af te maken met 9 punten, 5 rebounds en 5 assists toen de nummer 9 Tigers van Boise State de nummer 8, 64-53, aanpakten in Portland, Oregon. Gerangschikt als nummer 1 in het algemeen en de staat 16 van Georgia in de westelijke regio.

“Man, ik voel me nu geweldig”, zei Lomax in een tv-interview. “Ik ben zo emotioneel, het is acht jaar geleden dat we in staat zijn geweest om het kampioenschap te halen. Ik kom gewoon uit Memphis en kan onze eerste overwinning pakken en daar deel van uitmaken, ik kan niets anders doen dan voel me nu goed.”

Na voor de start van het seizoen nummer 12 te zijn geweest in Divisie I, Memphis begon met 9-8 te midden van virale tegenslagen en gemengd spel. Na verlies van Southern Methodist tijdens een conferentiewedstrijd in januari, maakte Hardaway het nationale nieuws toen leden van de media na de wedstrijd werden gebombardeerd met beledigingen. Rond dezelfde tijd verliet de gewaardeerde student Emoni Bates het team kort om thuis in Michigan te worden behandeld voor rugpijn. Zonder hem in de rotatie speelde Memphis veel beter en won 13 van hun laatste 15 wedstrijden.

READ  Kenny Pickett vernietigt berichten dat hij zondag weigerde de back-up quarterback te zijn

Op 6-foot-9, ooit vergeleken met de jonge Kevin Durant, keerde Bates donderdag voor het eerst sinds 27 januari terug. Hij deed zijn enige poging, 3 pointers, en eindigde met 3 punten, geen passes en geen rebounds in drie minuten.

Deandre Williams leidde het Memphis-team met 14 punten en 5 rebounds, Landers Nole scoorde 12 punten en 5 rebounds, en de nieuwe geweldige speler Galen Doreen droeg 10 punten en 11 rebounds bij en scoorde een groot doelpunt om van Lomax te stelen om de score 60 te maken. 53. De Oregon-transfer hield Boise State, Mountain West Conference regelmatig en kampioenskampioen dichtbij in de tweede helft en verdiende een game-beste 20 punten.