april 24, 2024

March Madness: Gonzaga valt weer te kort als favoriet

Timme Gonzaga leidde met 25 punten en 7 rebounds, en Holmgren voegde 11 punten, 14 rebounds en 2 blocks toe, maar ze kregen niet genoeg hulp van hun teamgenoten.

“We hadden Chet nodig om daar nog wat langer te blijven”, zei hij weinig over Holmgren, die niet bij de drie Gonzaga-spelers was die de persconferentie na de wedstrijd bijwoonden.

De velgen bij Chase Center waren niet zo mooi als in Arkansas en Gonzaga, maar voor de gewone bewoners van het circuit – Stephen Curry, Clay Thompson en de rest van de Golden State Warriors. Het grootste deel van de nacht rommelden er 3 koppen van de velgen en de lopers verwijderden ze. Geen van beide teams vuurde vrije worpen af ​​met iets dat op efficiëntie leek.

Toen Gonzaga in de eerste helft achter stond met 32-29, was hij geen ongebruikelijke plaats in dit toernooi. De op de 16e plaats gerangschikte Zags leidde de staat Georgia met slechts 4 punten halverwege de tweede helft voordat ze wonnen in een nederlaag. Ze stonden vroeg in de tweede helft 12 punten achter Memphis voordat ze een nipte overwinning behaalden.

Het Zags-team had ongewoon problemen met het registreren met extensies.

De meest effectieve aanval van het land duurde bijna vier minuten zonder te scoren in de eerste helft, waardoor Arkansas kon herstellen van een achterstand van 27-19, een periode waarvan Gonzaga nooit herstelde. De boosdoener was intermitterend 3-punts schieten. Chet Holmgren, een 3-point shooter met 43,8 procent in het reguliere seizoen, maakte slechts 2 van de 16 3-pointers in Gonzaga’s vijf wedstrijden na het seizoen. Julian Strother, die in het toernooi 39,6 procent schoot met drie worpen, had donderdag slechts driepunters in het toernooi en eindigde met 1 op 14.