april 19, 2024

JudoInside – Nieuws – Frankrijk en Nederland verdelen juniorentitels in Nanderre

Op de Junior European Cup in Nanterre bij Parijs toonden de Franse junioren zich ijzersterk. De Franse jeugd won vier van de zeven titels die ze vandaag wonnen. Twee gouden medailles gingen naar Frankrijk, waarbij Duitsland één titel veroverde.

Laten we beginnen met Sarah Mehlaw (GER) uit Duitsland die de U70kg-titel won in de All-German finale tegen Samira Poke. Mehlaw staat met 25 vrouwen sterk in het veld. Ten tweede was de 19-jarige een van de jonge winnaars. Nolia Inzua Iglesias en een andere Duitser, Thanja Grunewald, wonnen brons.

Geen wonder dat Frankrijk de Yael Van Heemst-titel won in de categorie U78kg. Het presteerde goed in de finale tegen zijn teamgenoot, de League Terks. Beiden konden de Franse atleten niet inhalen, maar Lies won twee bronzen medailles voor Vermisse en Ocean Jatchi. Volgens Von Heimste is dit zijn eerste Europa Cup-overwinning dit jaar, nadat hij vorig jaar twee wedstrijden won, maar hij speelt meestal op senior niveau en maakte dit jaar zijn Grand Slam-debuut.

Een ander Nederlands damesdiploma Carmen Dijkstra (NED) pakte +78 kg goud. Dextra, die won in Coimbatore, stond bij de Franse vrouwen op het podium. Downia Nasser verloor in de finale van Dijkstra. Leah Machut en Larry-Lore Lope wonnen beiden hun laatste wedstrijd op het veld van negen jonge vrouwen.

De Franse vrouwen wonnen goud. In de gewichtsklasse van 63 kg versloeg Melkia Achekorne de Duitse Victoria Folger in de finale. De Spaanse Laura Vasquez en de Franse Julie Falcon hebben vandaag bronzen medailles gewonnen in Nanterre.

READ  Nederland 2024: De deelname wordt medio december 2023 beslist

Frankrijk won alle drie de gouden medailles in de categorie mannen.

Enzo Gene versloeg Duran Pyramo (AZE) in de finale. Azeri zal altijd sterk zijn, maar in werkelijkheid heeft Frankrijk op senior niveau opnieuw Olympisch en Europees brons veroverd in U60kg met Mkheidze en Revol. Die jongens zijn een voorbeeld van de kampioen van vandaag Enzo Gene. Nog twee Franse atleten wonnen medailles voor het brons: Elian Combo van Roland Antonin en Rafael Adriano wonnen het brons.

Het was niet veel anders in de U66kg-divisie met de volledig Franse finale tussen Tris Mason Gipilo en Maxim Mountanga. Tris Mason won die strijd. De Belg Rob Demetz won brons en de Azerbeidzjan Qasim Valizada won brons.

Beide landen waren met de Fransman Daniyl Zoubko in de U73kg-finale tegen Vusal Galandarzade. De Fransman won zijn tweede Europacup voor junioren van het seizoen en herhaalde zijn prestatie in Coyambra (39 man), waarmee hij goud veroverde op het spannende veld met 46 jonge duiven. Winnaar Zoubko werkte samen met twee Franse atleten voor het brons: Emily Notford en Amin Harrow.

Nanterre’s verhuizing om zondag voor het eerst de Junior European Cup te organiseren, ging door. Tot 2013 was Lyon de laatste Franse stad die de Junior European Cup won.