maart 29, 2024

Het Amerikaanse nationale team van Para Men versloeg Nederland met 3-0 in de halve finales van de IFCPF World Cup

Salo, Spanje (9 mei 2022) – De 18-jarige middenvelder Jonah Meyer-Grothers’ hattrick in de kwartfinales van de IFCPF World Cup op maandagmiddag zag het permanente 7-a-Power House Nederland het Amerikaanse Para Men’s nationale team met 3-0 verslaan. Door de overwinning gaan de Verenigde Staten voor het eerst in de geschiedenis naar de halve finales van het WK en wordt het WK 2019 tweede tegen Oekraïne op donderdag 12 mei om 12:30 uur ET (live). https://www.esportplus.tv/home)

De Mayer-Grothers scoorden vlak voor rust op een voortreffelijke persoonlijke inspanning, krulden zich na de pauze in een prachtige vrije trap en keerden op tijd van richting om de wedstrijd te stoppen door voor het eerst in het strafschopgebied te scoren. De overwinning was de eerste overwinning van de Verenigde Staten op een van de regelgevende machten, want Nederland won drie keer zeven keer drie gouden medailles op de Paralympische Spelen.

Na de eerste nederlaag in de eerste twee wedstrijden legde de Amerikaanse hoofdcoach Stuart Sharp meer nadruk op het team om deze trend te keren. De spelers reageerden door de wedstrijd te controleren in een reeks van 60 minuten totaal voetbal.

Bij het vasthouden van PNT Oranje Het grootste deel van de eerste helft waren de Nederlanders vastbesloten om hun vorm te behouden. Uiteindelijk versloeg de Mayor-Grothers in de 25e minuut vier verdedigers op een krappe plek en knalde een krachtig schot met links langs doelman Damien Schellekens voor het tweede doelpunt van de wedstrijd.

De jonge speler verdubbelde al vroeg in de tweede helft de voorsprong. De Nederlandse verdediger Dan Dicken was voorzichtig omdat hij de Amerikaan Cameron Delillo uit het strafschopgebied liet struikelen en krulde in een schot met links rond de Meyer-Grothers-muur langs Shelkens’ verlangende reddingspoging.

READ  Er zijn meer miljonairs in Nederland, maar de meeste bezittingen staan ​​alleen op papier

Nederland trok zich tien minuten later bijna terug. De Amerikaanse doelman Sean Boyles maakte een fout op Sem von Heldon in het strafschopgebied, maar miste een foot save op een strafschoppoging van Geron Schudert.

Terwijl het aantal van Nederland naar voren schoof, bleven de Verenigde Staten dreigen met counters, waarbij aanvoerder Josh Brunis en invaller Shia Hammond elk twee keer dicht bij de derde plaats kwamen. Hammond zorgde voor het winnende doelpunt toen hij een gepompte pass van rechts in het gebied stopte dat voor de eerste keer was gereserveerd voor zijn derde doelpunt van de wedstrijd Mayor-Brothers.

De halve finale tegen de eeuwige krachtpatser Oekraïne naast de Verenigde Staten – het versloeg Groep D en versloeg zijn tegenstanders met 22-1. Oekraïne versloeg Ierland maandag in weer een kwartfinale met 5-1. Momenteel staat het team aan de top van het toernooi en staat het op de tweede plaats op de IFCPF-wereldranglijst dan Rusland. Oekraïne heeft drie derde van de laatste vier gouden medailles gewonnen op de Paralympics en staat sinds 2003 op de eerste plaats in de Wereldkampioenschappen voor 10 opeenvolgende jaren. De teams ontmoetten elkaar voor het laatst in de groepsfase van de IFCPF Wereldkampioenschappen 2017 in Argentinië, met een 2-0 overwinning op Oekraïne.