juni 7, 2023

Soest Nu

Soest Nu is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hebben we dit niet gewoon?

Hebben we dit niet gewoon?

Zondag puzzel Will Nediger is een professionele ontwerper van kruiswoordpuzzels uit London, Ontario, en levert regelmatig bijdragen aan The New Yorker en andere outlets, evenals aan The Times. Hij zei: “Ik geniet van constructies met architectonische uitdagingen – zoals deze puzzel, die moeilijk te maken was, omdat de inhoud van het onderwerp in een bepaalde volgorde moest worden gerangschikt.”

Dit is Mr. Nedigers eerste enkele puzzel van het jaar, hoewel hij heeft meegewerkt aan twee andere afleveringen. Ik vind het fascinerend hoe dit onderwerp tot stand komt – ik heb veel verkeerde gissingen gedaan voordat ik het volledige recept ontdekte. ik heb een andere gevonden Een raadsel op zijn blog is erg leukAls je dit weekend tijd hebt voor een tweede uitdaging.

Deze vulling is zo soepel en levendig dat ik het gevoel had dat ik aan het zeilen was, ook al was het geen snelle oplossing. Ik pauzeerde om te grinniken naar STONER vanwege het “hoogdenkende soort?” en ESP voor “zesde van vijf?” (Het kostte me een minuut om tot mijn “zintuigen” te komen en dit probleem op te lossen).

47 een. Dit item was populairder in puzzels uit de jaren 50 en 60, waardoor ik denk dat het tijd is om SHINDIGS weer “leuke functies” te noemen. (Ik heb dit bericht ingevuld op een moment dat het onderwerp tot me doordrong, waardoor ik me afvroeg of 25A, “het deel van het lichaam dat mensen hebben dat andere primaten niet hebben”, een “scheenbeen” zou kunnen zijn. blijkt dat we de enige zijn.” dier Met een kin en een punt, en niemand weet echt waarom.)

READ  De Russisch-Oekraïense oorlog: live updates - The New York Times

76 een. Ik las deze handleiding, “het chemische ingrediënt in flubber”, zonder te weten dat “flubber” was uitvinding op het scherm in “Professor verstrooid. Het is een overdrachtstool voor ‘vliegend rubber’, maar de recepten zeggen dat je met water, lijm en borax gewaardeerde fax (Probeer het niet op te eten of te scheren.)

93 een. Dat is een interessante naam voor de eerste keer – ik ontdekte RUSSOLO op kruispunten en nam aan dat deze “componist Luigi die pionierde met noise-muziek” waarschijnlijk uit de jaren zestig of later stamt, in plaats van dat hij Futurisme in het begin van de twintigste eeuw.

7 d. Ik had hier ‘koningin’ voor ‘de politieke eenheid van het oude Hawaï’. ik heb erover gelezen Koningin Lili’uokalani Enkele jaren geleden maakte ik indruk, maar het komt uit de verkeerde tijd. In de oudheid werden de eilanden als een leider beschouwd.

12 d. Dit item is altijd een piraat genoemd in plaats van een “eclair-achtige donut”, maar ik kan geen verband vinden tussen rechthoekige donuts en de volle zee (of Volledig dekkend ondergoedom die reden). Je hebt waarschijnlijk LONG JOHN ergens in een gebaksdoos gezien. (Als deze gids je verleidt om de keuken in te gaan, Neem even de tijd.)

Het lijdt geen twijfel dat het organiseren van thema-items vandaag veel strategie vergde; De combinatie van asymmetrie en symmetrie is echt interessant. Er zijn vier groepen van het eerste woord, onschuldig genoeg opgesomd, en een apart item, langer en gedetailleerder, met een herhaling van dat woord in een passende term of uitdrukking. Langere ingangen zijn hetzelfde, maar het zaad van elk is ergens in het noorden verborgen, zodat als je de aanwijzingen voor deze puzzel in de juiste volgorde oplost, deze duplicaten (die zelden voorkomen in een kruiswoordpuzzel) je kunnen besluipen.

READ  Prins William brengt een verrassingsbezoek aan troepen nabij de Oekraïens-Poolse grens

Het eerste voorbeeld in deze puzzel komt van een heel gewoon item, 18-Across: “Doohickey.” Dit lost het ding gewoon op. Als je een paar items naar 27-Across wilt gaan, “Argumentverlenger” [ref. 18-Across]’Je zult wat strijdlustige woorden vinden – en nog iets anders – die ook de tweede verschijning van iets in Grid beschrijven.

Net onder het ding in deze puzzel is een 23-Across, “een competitie met veel ‘beperkte’ scores, die wordt opgelost in RODEO (omdat kleine honden beperkt zijn tot het gebruik van lasso? Ik weet het niet). Even later, op 48 en 87 aan de andere kant, het is het bewijs is “”Ik ben een paar keer in de buurt geweest” [ref. 23-Across]Een andere manier om dit te zeggen is IS NIET MIJN/EERSTE RODEO Dit is natuurlijk ook GEEN EERSTE RODEO-puzzel!

Ik had het doel van 33-Across moeten oppikken, “een griezelig vertrouwd gevoel”, voordat ik bij deze 70-Across puzzelshowcase kwam, “een klassiek citaat van Yogi Berra [ref. 33-Across]. Ik moest weer naar IT’S DEJA VU ALL om elke uitdrukking te associëren met de iteratie die in de puzzel is geïmplementeerd. Het is zo ingenieus!

Twee namen in deze naam zijn voor veel analisten wellicht onbekend. Als Luigi Russolo nieuw voor je is, hoop ik dat je zult lezen over deze geweldige persoon, die zijn eigen experimentele muziekinstrumenten uitvond en een manifest schreef met de naam ‘The Art of Noise’. Even terzijde: ik wil voor de goede orde vermelden dat ik 78-via-analyse niet als een legitiem kruiswoordraadsel denk (ik heb het ANI genoemd).

Abonnees kunnen Kijk naar de antwoordsleutel.

READ  Oekraïense troepen geven zich over in Mariupol geregistreerd als krijgsgevangenen

Probeer je terug te gaan naar de puzzelpagina? hier.

Wat denk je?