april 19, 2024

Frankrijk vs Nederland – Verslag voetbalwedstrijd – 23 juli 2022

Verdediger Eve Perisset scoorde een penalty in de extra tijd toen Frankrijk Nederland met 1-0 versloeg en voor het eerst de halve finales van het EK Dames bereikte.

Frankrijk, wiens laatste drie optredens op het EK in de kwartfinales eindigden, zocht wanhopig naar een opening om te scoren terwijl Nederland het doel bleef omsingelen, maar de stipte trap van Perisset in de 102e minuut brak uiteindelijk de impasse.

– Dames euro’s: Nieuws en functies | Wedstrijden & Resultaten | Tafels
– Bekijk het EK live op ESPN: Ga naar tafel
– Geen ESPN? Krijg direct toegang

Korin Diagrin’s kant kreeg een penalty nadat Kaditiado Diani werd neergehaald door verdediger Dominic Johnson en Perisset zijn poging in de hoek van het net schoot langs een duikende Daphne van Domselaar, die geweldig was.

“Alle spelers speelden hun rol en we hebben gezien hoe goed het werkte”, zei Diagre. “We hadden graag eerder gescoord, maar we stonden tegenover een ongelooflijke Nederlandse keeper.”

Frankrijk is na Duitsland, Noorwegen en Zweden het vierde land dat de halve finales van het EK Dames, het WK en de Olympische Spelen bereikt.

Gastland Engeland speelt dinsdag in de eerste halve finale tegen Zweden en neemt het woensdag op tegen achtvoudig Europees kampioen Duitsland.

Frankrijk had voor de rust alle acht doelpunten in de groepsfase gescoord, maar slaagde er in de 90 minuten niet in om een ​​doelpunt te maken, ondanks het feit dat Nederland onder meedogenloze druk stond.

Zelfs met hun all-time topscorer Vivienne Miedema die terugkeerde naar de line-up na het missen van twee groepsfasewedstrijden vanwege Covid-19, had Oranje gedurende de hele wedstrijd één schot op doel.

READ  Rijkste mensen van Nederland (18 oktober 2023)

De Nederlandse kant van Mark Parsons had ook veel geluk met Van Domselaar, wiens fantastische reddingen de wedstrijd in de extra tijd brachten.

De 22-jarige had een hattrick in de opener tegen Zweden in het 1-1-gelijkspel voordat hij het overnam van de geblesseerde Sari van Wienendel.

Van Domselaar redde een laag schot van Diani in de 15e minuut en krachtige aanvallen van buiten het strafschopgebied van Charlotte Philbolt en Delphine Cascarino in de volgende vijf minuten.

“We hebben alles gegeven. Er was geen speler meer met een greintje energie”, zei Parsons.

“De eerste helft was heel moeilijk, wij waren het niet, maar dankzij Daphne gingen we er op 0-0 in. [van Domselaar] en vele anderen. De tweede helft was veel beter en we hoopten op extra tijd, maar we hadden vermoeide lichamen. Ik kan niet trotser zijn op die inspanning.”

De Fransman Cascarino zocht in de 27e minuut met een inzet de openingstreffer, maar zijn inzet belandde op de paal.

Melvin Mallard dacht uiteindelijk in de 37e de Franse opener te hebben gevonden, maar Stephanie van der Gracht blokkeerde zijn schot op de doellijn.

Een goed gepositioneerde Van der Kraag ging een nieuwe aanval van Grace Gioro blokkeren, die vier minuten later van dichtbij zijn geluk beproefde.

Gioro, die een hattrick scoorde in de Franse toernooi-opener tegen Italië, kon drie minuten voor tijd het doel niet meer van dichtbij vinden.

Maar Frankrijk verdiende de overwinning en toonde hun dominantie met een eindschot van 33-9 met een 11-1 doelpunt.