april 25, 2024

Frankrijk versloeg Nederland om de halve finale te voltooien

Frankrijk 1-0 extra tijdwinst tegen Nederland om de titelverdediger op zaterdag uit te schakelen en Voor het eerst de halve finales van het EK Dames bereikt. Nederland won acht van hun laatste negen wedstrijden, waarmee ze vijf jaar geleden naar de overwinning gingen, maar ze werden verslagen door Frankrijk in het New York Stadium in Rotherham.

Nederlandse keeper Daphne van Domselaar maakte een aantal uitstekende reddingen ‘Les Blues’ om te frustreren, waarvan de beste hem Wendy Renard van de slotact in de normale tijd zag ontzeggen. Maar Frankrijk Een doorbraak kwam in de 102e minuut via een penalty van Eve Perisset. Dominik Janssen werd beloond na een VAR-check nadat hij Caditiado Tiani duidelijk neerhaalde.

Van Domselaar kreeg een vingertop naar de stip, maar kon het niet buiten houden nederland, In 2009 werd Frankrijk uit deze positie gezet. Kan equalizer niet vinden. De ploeg van Corinne Diaker eindigde met een Verwachte Doelpunten (xG) van 4,45 tegen de 0,60 van Nederland. Ze staan ​​nu woensdag tegenover Duitsland voor de finale.

De andere halve finale pits Engeland tegen Zweden De laatste set is op dinsdag 31 juli op Wembley.

READ  World Baseball Classic begint met winst Nederland, Panama - San Gabriel Valley Tribune