april 16, 2024

Frankrijk, Nederland verslaan België en Denemarken in Nations League

Andreas Cornelius van Denemarken viert een doelpunt tegen Frankrijk op 3 juni 2022 tijdens de UEFA Nations League-wedstrijd in de State de France in Parijs, Frankrijk. / GVB

In de eerste wedstrijd van de UEFA Nations League op vrijdag in de UEFA Nations League op vrijdag in de State de France, na de onrust in de Champions League afgelopen weekend, scoorde Denemarken tweemaal en scoorde Karim Benzema met 2-1. Laatste.

Benzema’s verbluffende aanval bracht hen zes minuten later bij de rust voor op het WK, waarbij de Turkse Tropsonsbor-spits Cornelius de score voor Denemarken in het midden van de tweede helft veranderde en vervolgens in de 88e minuut won.

Dat was een teleurstellende avond voor Frankrijk, dat zowel Kylian Mbabane als Rafael Varane zag missen.

Christian Eriksen uit Denemarken trapt de bal tijdens de UEFA Nations League-wedstrijd tussen Frankrijk en Denemarken op 3 juni 2022 in de State de France in Parijs, Frankrijk. / GVB

De Franse Karim Benzema (R) rent met de bal tijdens de UEFA Nations League-wedstrijd tussen Frankrijk en Denemarken op 3 juni 2022 in de State de France in Parijs, Frankrijk. / GVB

State de France was de thuisbasis van 75.833 mensen, waaronder 1.400 Deense supporters, maar de situatie buiten het stadion was rustig voor de aftrap.

Dit stond in schril contrast met de scènes zes dagen eerder, toen fans door ernstige organisatorische problemen het veld niet konden betreden, terwijl veel stille supporters Real Madrid met 1-0 in de Champions League-finale met traangas versloegen.

Memphis Debe van Nederland viert een doelpunt tegen België tijdens de UEFA Nations League-wedstrijd op 3 juni 2022 in het Koning Badouin Stadion in Brussel, België. / GVB

Op vrijdag scoorde Memphis Debay een brace toen Nederland 25 jaar eindigde zonder een 4-1 gelijkspel tegen buurland België in Brussel.

Steven Bergwijn en Denzil Dumfries scoorden de andere twee goals toen Nederland het bijna zesjarige ongeslagen thuisrecord van België veranderde in een complete ommekeer voor het team.

READ  Nederlandse huizenprijzen stijgen dit jaar met 12,5%: ABN Amro

In de 40e minuut kwam Bergwijen van buiten het strafschopgebied thuis en bezorgde Oranje een verdiende voorsprong bij de rust, voordat Debe en Dumfries in de tweede helft nog meer toevoegden aan de beslissende prestatie.

Kevin de Bruyne (L) uit België en Virgil van Dijk uit Nederland reageren na de UEFA Nations League-wedstrijd op 3 juni 2022 in het Koning Badouin-stadion in Brussel, België. / GVB

Kevin de Bruyne (L) uit België en Virgil van Dijk uit Nederland reageren na de UEFA Nations League-wedstrijd op 3 juni 2022 in het Koning Badoin-stadion in Brussel, België. / GVB

België, dat Romelu Lukaku vroeg verloor door een blessure, werd binnen drie minuten getroost door Michi Patsui, maar kwam er slecht uit in de rug, wat resulteerde in een zware tegenslag in de voorbereiding op het WK later dit jaar.

De Nederlandse aanvoerder Virgil van Dijk zei dat het geen verrassing was dat hij in het buitenland won.

“We hebben ze goed geanalyseerd, we hebben onze plannen uitgevoerd, we hebben het goed gedaan. Het was een geweldige avond”, zei hij.