april 24, 2024

De verbluffende 33-1 RSA-overwinning van Nederlandse vrouwen

Olympische Zomerspelen Tokio 2020

Groep A: Ongelooflijke 32-punts overwinning op Nederland Zuid-Afrika

Nederland versloeg de Zuid-Afrikanen met 2-1 in een spannende AA-wedstrijd. Dominantie is een gebrek – misschien is vernietiging het meest geschikte woord. Nederland stond bij de rust met 16-0 voor en in het 4e kwart met 25-1. De 33-1 eindigt met een eindstand, waarbij Nederland aan kracht wint naarmate de knock-outronde nadert.

Opgemerkt moet worden dat ondanks de tegengestelde score de Nederlandse doelman Jon Gonders door de jaren heen een prestatie heeft geleverd. Met 10 schoten die haar kant op kwamen, redde Coinders er 9, waardoor er maar één schot was. 5 spelers in Nederland schoten 100%, wat een geweldige statistiek is.

Na de nederlaag schoof Zuid-Afrika op naar 0-3 in de groepsfase en verloor alle hoop op vooruitgang.

In de andere groep A-wedstrijd van de dag behaalde Spanje een beslissende overwinning op Australië. De wedstrijd was erg close in de eerste helft van de wedstrijd, met Spanje een 7-6 voorsprong in de eerste helft. In een belangrijk 3e kwart ging Spanje met 4-1, waardoor Spanje op een voorsprong van 11-7 kwam. Spanje versloeg Australië opnieuw met 4-2 in het 4e kwartaal, resulterend in een eindstand van 15-9. De overwinning bracht Spanje met 3-1 in de play-offs en zette ze veilig op voorsprong.

De wedstrijd werd grotendeels gefilmd en Spanje was daar aanzienlijk beter in. Spanje nam 28 schoten op de 24 runs van Australië.

Het schietvoordeel van Spanje kwam vaak van een uitstekende verdediging, inclusief het blokkeren en afbuigen van schoten. De Spaanse keeper, Laura Esther Ramos, had een vrij bescheiden reis en redde slechts 4 van de 13 schoten die ze bedacht. Dit is slechts een besparingspercentage van 31%. Desalniettemin werd Spanje gemakkelijk veroverd en ligt het prachtig op zijn huidige positie.

READ  Ajax is in gesprek om Nederlandse ster Tottenham te halen

Groep B: De Verenigde Staten wonnen met 3-1 van Rusland

De Verenigde Staten wonnen met 18-5 van het Russische Olympisch Comité en stegen op naar de 1e plaats in Groep B en een 3-1 record. De Amerikanen zijn in de beste positie als we naar de eliminatierondes gaan.

Rusland scoorde 5 punten in het eerste kwartaal en de Verenigde Staten schoten vroeg op. De Amerikanen namen een 9-3 voorsprong in de tweede helft en versloegen vervolgens Rusland met 9-2 in de tweede helft om de grootste overwinning te claimen. Rusland had een slechte opnamedag, met 5 procent op 30 schoten en 17 procent schietpercentage. Schietrampen escaleerden door de moeilijke dag van de Russische doelman Evgenia Kolovina. Kolovina heeft slechts 7 van de 25 VS-schoten bewaard.

De VS profiteerden van de ROC-strijd door 18 van de 36 schoten te landen en 16 van de 21 schoten te redden.

In de andere groep B-wedstrijd stond Hongarije bovenaan Japan met 17-13. Door deze overwinning staat Hongarije op de 2e plaats met een 2-1-0 ‘record’, terwijl Japan is gezakt naar 0-3.

Bij de rust stond de stand op 7-7, maar in de 2e helft versloeg Hongarije Japan met 10-6. Beide keepers moesten hard werken en bespaarden slechts 32% van de schoten die ze kregen. Het verschil was uiteindelijk dat Hongarije 25 schoten kreeg voor de Japanse keeper, terwijl Japan slechts 19 schoten kreeg voor de Hongaarse keeper.