maart 22, 2023

Soest Nu

Soest Nu is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Logitech Vertical Lifting Mouse voelt goed aan, maar wordt snel vuil

De Logitech Vertical Lifting Mouse voelt goed aan, maar wordt snel vuil

Logitech lift foto

De Logitech Lift is een stevige verticale muis, maar is een beetje kwetsbaar voor vingervet.
afbeelding: Florence Ion / Gizmodo

Mijn pols vermoordt me. Het is waarschijnlijk te wijten aan mijn leeftijd, maar ik heb ook een carpaal tunnel van jaren van slechte houding en werkomgeving. Sinds ik thuis begon te werken – lang voordat deze pandemie toesloeg – maakte ik een back-up, zette ik toetsenborden en monitors verkeerd op en gebruikte ik de verkeerde soort muizen. De Logitech liften Het had niet op een beter moment kunnen komen.

Deze verticale muis is de eerste keer dat ik er een heb gebruikt, maar het voelt als een passend instappunt in het rijk van een betere werkomgeving. Hoewel ik een opflakkering van polspijn had voordat ik deze muis opbelde voor een beoordeling, verbeterden de dingen dramatisch toen ik overging op de lift van een andere Logitech-muis, de G305. De G305 is een krachtige draadloze muis, maar ik moest het feit onder ogen zien dat esthetiek niet iets was dat ik prioriteit kon blijven geven zonder de tol van mijn lichaam te verhogen.

Gelukkig hoef je met coole liftkleuren en een moderne stijl het uiterlijk niet op te geven voor ergonomie. Na enkele weken gebruik kijk ik er oprecht naar uit om met een Logitech Lift de dag door te komen. De handgreep in handdrukstijl geeft mijn vingers meer ruimte om te ademen. Het enige grote probleem met deze verticale muis van $ 70 is dat hij niet vingervetbestendig is. Nu moet ik een manier vinden om het op te ruimen.

Hoe ziet een Logitech-kraan eruit?

De Logitech Lift verticale muis is een broer of zus van de Logitech MX Verticale muis, dus hij komt uit een solide voorraad. De lift is echter kleiner, waardoor hij comfortabeler is voor kleinere handen (Logitech heeft maatzoeker Voor muizen als je geïnteresseerd bent of dit in je grip past). Het is ook verkrijgbaar in een reeks kleuren, waaronder de roos die je hier ziet, grafiet en lichtgrijs. Er is ook een speciaal model voor linkshandigen, hoewel dit model alleen van grafiet is.

The Logitech Lift has quiet left and right click buttons, which is not something I considered would be a selling point for this particular peripheral. But they are so soft when you press them, which is perfect for this mouse’s ergonomic nature. Other buttons include a clickable scroll wheel, which I use with my index finger to scan through pages, and a small button beneath that, which adjusts the DPI. Logitech also includes two thumb buttons pre-programmed as Forward and Back for browsing.

The mouse itself moves smoothly on most surfaces. I used the Lift on a fabric desk mat, which it seems tuned for, though you will have to go into the crevices on the bottom of the mouse with a toothpick to clean it. There’s already gunk collecting there from my weeks of use.

A photo of the Logitech Lift

I present to you: the gunk in question.
Photo: Florence Ion / Gizmodo

Speaking of gunk, since you are cradling this thing all day, get ready for a shadow of hand grease that will appear after weeks of use. Admittedly, I eat at my desk, which probably contributed to the build-up. I also cradle my face when I think, and I wear tinted moisturizer every day, so it seems inevitable. At the very least, I didn’t notice it was happening until I sat down to write this review. Now that I know it’s there, I want to figure out how to get it off.

Logitech has a helppagina Over het schoonmaken van de randapparatuur, maar ik had nog steeds moeite om wat grip op het vuil te krijgen. Ik heb het nagevraagd bij een vriend van mij die apparaten aan het beoordelen is, en zij zagen ook een klein filmpje in hun beoordelingseenheid. Een deel van het probleem is dat de helft van de muis van rubber is, dus het is als een bindmiddel voor huidvet en lotions. Ik zag niet veel residu op de matte helft van de muis.

soepele bewegingen

Logitech lift foto

De roze kleur van Logitech Lift is zo mooi ondanks mijn vuile handen.
afbeelding: Florence Ion / Gizmodo

Het vuil op mijn Logitech Lift review-eenheid is gecentreerd rond de delen die hem het moeilijkst vasthouden: de duim en wijsvinger. Omdat dit een verticale muis is, zijn je bewegingen hier gefocust, in plaats van je pols naar links en rechts te bewegen, zoals bij een standaardmuis. In plaats daarvan lijkt het alsof je een grote afbeelding tekent met een handig hulpmiddel.

Het kostte me een tijdje om me aan te passen Logitech liften. Toen ik het voor het eerst in handen kreeg, had ik er meteen spijt van, want het was een andere sensatie dan ik gewend ben. Maar na ongeveer een week begon ik me meer op mijn gemak te voelen met de bewegingen die nodig zijn om een ​​muis als deze te bedienen.

Het gebruik van de Logitech-hendel is als het verplaatsen van een stylus op een Wacom-tablet. Het werkt het beste met kleine, subtiele bewegingen, en elke kleine beweging van de pols wordt onmiddellijk op het scherm vertaald. Hoewel ik de Logitech Lift leuk vind voor algemeen browsen en zakelijke doeleinden, vind ik mezelf nog steeds een beetje beperkt bij het navigeren door smalle menu-items of het aanpassen van de schuifregelaar in programma’s zoals Adobe Lightroom. Ik zou deze muis zeker niet gebruiken om te gamen en zou in plaats daarvan teruggaan naar een van de originele carpale tunnelovertreders, de bedrade Logitech G203.

Foto van een persoon die een Logitech Lift-muis gebruikt

Ik gebruik mijn wijsvinger om met de Logitech Lift door de pagina’s te scrollen.
afbeelding: Florence Ion / Gizmodo

Logitech verwarrende softwarecase

Ik heb in het verleden veel verschillende Logitech-extensies beoordeeld. Elke keer raak ik in de war over welke van de vele bedrijfsapps ik moet gebruiken om dingen te krijgen zoals ik wil. Ik heb momenteel zes door Logitech gemaakte apps geïnstalleerd op mijn Windows-computer om al mijn verschillende apparaten te bedienen. erbij betrekken Logitech G Hub voor hun spelapparatuur, Logitech Capture voor mijn webcams, en Logitech-opties Afstemmen op andere Logitech-toetsenborden en muizen die ik heb getest. Nu moet ik ze allemaal afronden met Logie Bolt chauffeur en Logie-opties + Voor Logitech Lift.

In ieder geval is de enorme hoeveelheid software behoorlijk verbijsterend. Ik heb Logi Bolt al geïnstalleerd toen ik het bestand controleerde Logitech POP-toetsenborddus ik kreeg geen prompt om Logi Options + te installeren, een app die op een bepaald moment Logitech Options zou moeten vervangen.

Screenshot van Logi Options + op pc

Logi Options + is gemakkelijk te gebruiken, maar het blijft verbijsterend om de volledige Logitech-software in zijn ecosysteem te plaatsen.
schermafbeelding: Florence Ion / Gizmodo

Ik hou van het uiterlijk van het Logi Options +-programma zelf, en het programma maakt het gemakkelijk om op de delen van de muis te klikken die ik wil aanpassen. De DPI-knop is standaard niet geprogrammeerd tussen linker- en rechtermuisknop, dus als u erop drukt, heeft dit geen invloed op uw cursorsnelheid, tenzij u naar Opties + gaat en deze instelt. U kunt de aanwijzersnelheid wijzigen in stappen van 100 dpi, hoewel ze in procentpunten worden vermeld. De maximale uploadsnelheid is 4000 dpi. Als je het voor games wilt gebruiken, kan dat.

Een goede muis, als hij vuil is

    Foto van een persoon die een Logitech-lift omhelst

Deze muis en ik hebben al veel werk verzet voor deze site.
afbeelding: Florence Ion / Gizmodo

Logitech belooft tot 24 maanden batterijduur op een enkele AA-batterij voor het tillen. Het is een maand geleden en ik ben nog steeds 100% wanneer ik ben verbonden via een USB Bolt-ontvanger. De lift biedt Bluetooth-connectiviteit en u kunt tegelijkertijd schakelen tussen drie verschillende computers of tablets.

De Logitech-lift inspireerde me om dingen op mijn bureau te verplaatsen, zodat ik aan het einde van de werkdag geen pijn meer had. Ik ben sindsdien overgestapt op een beter toetsenbord en keycaps en heb het kleine bureau vervangen door een groter sta-bureau dat kan worden versteld door de hendel. Het gaat steeds beter, al is er altijd ruimte voor verbetering. En hoewel de Logitech-lift mijn pijn niet wegnam, betekende de fysieke beweging van mijn arm rond het bureau om mijn computer te bedienen, dat ik de druk van mijn gehavende pols afnam.

Niet iedereen zal de Logitech-lift leuk vinden. Als ik andere beoordelingen lees, lijkt het erop dat grote handen het moeilijker hebben om zich aan te passen aan de lift, de grootte en waar de knoppen passen waar de vingers landen. Maar voor mij was het een zegen voor de productiviteit en het gemak van mijn thuiswerklevensstijl. En het wordt geleverd in een kleur die past bij de rest van de dingen op mijn bureau.

READ  Logitech G Gaming Handheld met Google Play. Lekken