september 30, 2023

Soest Nu

Soest Nu is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Google Pixel 7 Pro is een smartphone die niet wijzer is

De Google Pixel 7 Pro is een smartphone die niet wijzer is

Het was een weinig opwindend resultaat. Toen ik vorig jaar de Google Pixel 7 Pro besprak, kreeg ik de indruk dat de telefoon op een aantal belangrijke punten iets beter was, maar dat het niet het ultraslimme, tijdbesparende apparaat was dat Google beweerde dat het was. Het was gewoon een goede smartphone, geen slimmere smartphone.

Maar dat was meer dan zes maanden geleden, en een van de verkoopargumenten van Google voor zijn Pixel-lijn is hoe zijn apparaten in de loop van de tijd steeds meer functies en slimme functies krijgen. Dan zijn er zaken als Direct My Call – een functie die geautomatiseerde telefoonboommenu-opties kopieert – die beter worden naarmate meer mensen ze gebruiken, dus ze zijn niet altijd op het hoogtepunt van hun potentieel bij de lancering.

Om al deze redenen vond ik het de moeite waard om de Pixel 7 Pro opnieuw te bezoeken tussen de regelmatig geplande shows voor Hot Foldable Summer. Wat ik vond – en het spijt me dat ik je moet teleurstellen met een ander voorspelbaar resultaat – is iets meer dan dat. Sommige dingen zijn net een beetje beter geworden, maar voor het grootste deel zijn de dingen die ik de eerste keer geweldig vond aan de Pixel 7 Pro, de dingen waar ik nu dol op ben.

Niet vanwege een gebrek aan intelligentie. Vaker wel dan niet zijn de beperkingen waarmee hij wordt geconfronteerd het gevolg van de domheid van de wereld om hem heen en de systemen waarbinnen hij moet opereren. En dan is er nog de wereld zelf: die heeft het afgelopen half jaar niet stilgestaan. Terwijl de Pixel enkele van de ergernissen van het dagelijks leven probeert te voorkomen of weg te nemen, wordt de rest van de wereld wakker en vindt nieuwe manieren om ons te ergeren.

Neem Direct My Call als voorbeeld. Het debuteerde met de Pixel 6-serie, maar de Pixel 7 Pro introduceerde een nieuwe versie van de functie waarbij het soms menu-opties in de telefoonboom op het scherm laat zien voordat je het uitspreekt. Het is een heel slimme manier om een ​​paar seconden tijd te besparen, en het werkt goed met een paar van de belangrijkste gratis nummers die Google heeft voorgesteld om het te proberen. Maar tot nu toe kan ik nog steeds niet werken met plaatsen die ik regelmatig bel, zoals de apotheek of PetSmart.

READ  Nieuwe Alienware AW3423DW 34-inch QD-OLED-gamingmonitor nu verkrijgbaar bij Dell

Ik probeerde Walgreens en kwam een ​​ander probleem tegen: een bot

Omdat ik dacht dat er misschien niet genoeg Pixel-bezitters zijn die de apotheek van Bartell regelmatig bellen, probeerde ik Walgreens en kwam ik een ander probleem tegen: een bot. In plaats van een lijst met opties aan te bieden om uit te kiezen, doet Walgreens dit schattige ding waarbij het vraagt: “Vertel me in een paar woorden hoe ik kan helpen”, of iets in die zin. De Pixel 7 Pro helpt hier niet, althans nu niet. Ik weet zeker dat onze telefoons in de toekomst bots zullen gebruiken om voor jou met andere bots te praten, wat echt de droom is – bots helemaal en zo – maar voorlopig moet ik nog steeds “praat met de apotheker” in mijn telefoon zonder gebruik te maken van de eigen techniek.

Dan is er sprake van spam. De Pixel 7 Pro is redelijk goed in het detecteren en blokkeren van spam-oproepen, maar niet zozeer in sms-berichten. Tijdens het opnieuw testen van de telefoon kwamen enkele phishing-sms-berichten met valse verzoeken om het Instagram-wachtwoord opnieuw in te stellen ongedeerd door. Ze waren zo overtuigend dat ik even vroeg of iemand toegang probeerde te krijgen tot mijn Instagram-account, maar voor zover ik weet was dat niet het geval. In dat geval was alles wat ik nodig had een ouderwets instinct om nooit iemand te vertrouwen die me belt of sms’t vanaf een ongebruikelijk nummer – geen geweldige spamdetectiefunctie.

Ik heb alleen een ouderwets instinct nodig

Dit was niet de enige keer dat het slimmer bleek om mijn hoofd te gebruiken dan op mijn telefoon te vertrouwen om de rest van de wereld te verslaan. De Pixel 7 Pro is over het algemeen een goede reisgenoot. Het zal uw vluchtgegevens in één oogopslag weergeven en u kunt eenvoudig uw instapkaart toevoegen aan Google Wallet. Ik zocht in de Delta-app naar de optie “Toevoegen aan portemonnee”, maar het blijkt dat u alleen is een screenshot maken en er wordt een instapkaart gemaakt die u kunt toevoegen. Maher.

READ  Skyrim Co-Op Mod is uitgebracht voor pc, het kan meer dan 30 spelers ondersteunen

Waar dit systeem valt, is wanneer andere dingen veranderen – namelijk mijn gateway. Ik liep zelfverzekerd door de beveiliging naar de gate op mijn digitale instapkaart toen ik naar een scherm in de buurt keek. Het leek grappig dat er nog een vlucht van Delta naar JFK tegelijk met de mijne vertrok. Dat bleek niet het geval te zijn. Mijn gate is net gewijzigd en de instapkaart in mijn portemonnee is niet bijgewerkt. Ik zag geen manier om de kaart zelf bij te werken, dus opende ik de Delta-app, verversde de pagina en vond: Mijn nieuwe gateway is bevestigd. Ik zou door de gang zijn gelopen en minuten verspillen – minuten! – Vanaf het moment dat ik een latte had kunnen bestellen als ik niet naar het bord had gekeken.

De beste functies van de Pixel 7 Pro zijn degene die al een tijdje bestaan ​​en jaar na jaar stilletjes beter worden.

Voor alle duidelijkheid: alle klachten die ik hier heb ingediend, zijn op zijn best kleine ongemakken. Maar dit zijn het soort kleine, alledaagse ergernissen die de Pixel moet elimineren, en ze schieten een beetje tekort. Het is op andere manieren succesvol en ik wil het niet over het hoofd zien. Ik heb Clear Calling ook getest toen het in januari werd uitgebracht, en het werkt goed genoeg om als een soort ruisonderdrukking te fungeren wanneer je met iemand in een rumoerige omgeving praat.

Ik ben eigenlijk verslaafd aan Recorder – het neemt mijn briefings en oproepen op en transcribeert ze met verbazingwekkende nauwkeurigheid rechtstreeks op het apparaat. Als ik een bepaald citaat of nummer wil bekijken, hoef ik het alleen maar op te zoeken en het zal het juiste punt in de opname vinden, zodat ik het opnieuw kan beluisteren. Het bespaart me veel tijd, en ik weet dat ik niet de enige ben, want elke keer dat een recorder wordt genoemd in een kamer vol technische journalisten, knikken we allemaal expres.

READ  Intel Core i7-13700K overgeklokt naar 6GHz, naar verluidt 983 punten gescoord in CPU-Z ST-test

Bekendere functies zoals Magic Eraser maakten in het begin niet echt indruk op me, maar de laatste tijd zie ik steeds meer gevallen waarin het zeer overtuigend werkt om mensen van foto-achtergronden te verwijderen. Ik gebruikte de 2x zoom- en 5x telefotocamera gisteravond in een verduisterd theater en kreeg verrassend goede foto’s van de artiesten op het podium aan de andere kant van de kamer.

De meeste van deze functies zijn niet exclusief voor de Pixel 7 Pro of zelfs de Pixel 7-serie – Recorder gaat terug naar de Pixel 4 – en Magic Eraser is niet beperkt tot Pixel-telefoons. Maar het zijn de soorten Google-smarty-Pants-functies die echt indruk op me maken, ook al zijn het niet bepaald de flitsende, verbazingwekkende nieuwe technische functies die Google altijd belooft. Het zijn dingen die het bedrijf jaar na jaar heeft herhaald en die uiteindelijk zo goed zijn geworden dat je zult merken dat je ze vaker gebruikt. Dit is waar de Pixel 7 Pro op zijn best is, en ik denk dat dat zo zal blijven, ook al zien we dit najaar onvermijdelijk een aanval van nieuwe AI-gestuurde functies in de Pixel-telefoon. Als er niets anders is, hoop ik op een bot die namens mij met andere bots zal praten. Dit moet onderweg zijn, toch?

Foto door Allison Johnson/The Verge