april 25, 2024

De Celtics vernietigen het MVP-bod van Joel Embiid en James Harden wordt gesmoord in een krachtige Game 3-overwinning

Philadelphia 76ers-man Joel Embiid had een aangrijpend moment voordat de derde wedstrijd tegen de Boston Celtics begon. Embiid werd voorafgaand aan de wedstrijd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler en huilde terwijl hij zijn zoon Arthur in zijn armen hield terwijl hij het publiek in Philadelphia toesprak.

De Celtics waren niet onder de indruk van het aanbod. Boston verpestte het moment voor Embiid en de 76ers, won Game 3 114-102 en nam een ​​2-1 voorsprong in de reeks.

Embiid’s moment in het voorseizoen was aangrijpend, maar de Celtics kwamen vroeg emotioneel weg en sprongen uit naar een voorsprong van 14-4 in de eerste paar minuten van de wedstrijd. De 76ers vonden hun schot pas op minder dan vijf minuten voor het einde van het kwart. Met 4:39 te gaan in het kwart, werd De’Anthony Melton vervuild en geraakt bij twee vrije worppogingen. Die voorsprong begon met 11-0 door de 76ers, die ondanks een vroege achterstand een voorsprong van één punt hadden bij het ingaan van het tweede kwartaal.

De Celtics zagen er vrijdag sterk uit in een indrukwekkende Game 3-overwinning op de 76ers. (Foto door Tim Nwachukwu/Getty Images)

Na vroeg in het tweede kwartaal manden te hebben geruild, begonnen de Celtics zich voor rust terug te trekken. Jaylen Brown scoorde 9 van zijn 23 punten in de laatste zes minuten van het kwart, wat de Celtics een voorsprong van 10 punten opleverde bij het ingaan van de rust.

Terwijl de Browns indrukwekkend waren tijdens de wedstrijd, leidde Jason Tatum de weg naar Boston met 27 punten en voegde 10 rebounds toe.

READ  Odell Beckham is dankbaar dat hij weer op het veld staat, ontevreden over zijn magere productie

Na urenlang zijn driepuntsschot te hebben verdedigd, liet Al Horford zijn stat los. Horford stond 17 punten achter en verloor 5 van de 7 schoten van buiten de boog.

De Celtics hielden dat elan vast tot het einde van de eerste helft. Brown liet 11 punten vallen in het derde kwartaal, waardoor de voorsprong van de Celtics werd uitgebreid tot 14 punten bij het ingaan van het laatste kwartaal.

Nadat hij zijn eerste schot van de wedstrijd had geslagen, miste 76er James Harden 10 van zijn volgende 10 schoten. Pogingen. Met de 76ers wanhopig op zoek naar aanvallende hulp, nam Harden slechts twee schoten in het derde kwartaal en miste beide. Harden eindigde met 16 punten, waarvan 8 op vrije worppogingen. Hij sloeg 3-uit-14 net vanaf het veld en scoorde uiteindelijk zijn tweede basket met minder dan vijf minuten te spelen.

Na 45 punten te hebben geschoten tijdens de overwinning van Game 1 in Philadelphia, scoorde Harden slechts 28 punten in Games 2 en 3 samen.

Na beperkt te zijn tot 15 punten in Game 2, probeerde Embiid de 76ers soms op zijn rug te krijgen in Game 3. Hij leidde aanvallend de weg naar Philadelphia en eindigde met 30 punten voor zijn team. Embiid speelde 39 minuten, wat een teken is dat hij zich goed voelt na het missen van Game 1 met een verstuikte rechterknie. Embiid voegde ook 13 rebounds en 4 blocks toe aan het verlies.

De 76ers deden nog een laatste zetje om het gat in het vierde kwartaal te dichten. George Niang maakte een enorme indruk vanaf de bank en scoorde vroeg in het laatste kwart zeven opeenvolgende punten. Elke keer dat Philadelphia in de buurt kwam, leek Boston een antwoord te hebben. Toen Milton 3 scoorde met 5:45 te spelen om de achterstand van de 76ers terug te brengen tot 5 punten, antwoordde Malcolm Brogdon met een eigen 3-pointer om de voorsprong van de Celtics uit te breiden.

READ  College Football-scores, schema, NCAA Top 25-ranglijst, games van vandaag: Notre Dame, Clemson, USC in actie

Dat bleek echter erg moeilijk te overwinnen, aangezien Boston laat wegreed om te winnen. Philadelphia zal zelfs kijken naar de serie in Game 4, die plaatsvindt in Philadelphia op zondag (15:30 uur ET, ESPN).