april 26, 2024

De #5 Tigers gaan door naar de Championship Game van het ACC Tournament met een 10-4 overwinning op de Heels - Officiële atletieksite van de Clemson Tigers

De #5 Tigers gaan door naar de Championship Game van het ACC Tournament met een 10-4 overwinning op de Heels – Officiële atletieksite van de Clemson Tigers

Durham, NC – Nr. 5 Clemson scoorde in totaal acht runs in de eerste drie innings en bereikte zaterdagmiddag een 10-4 overwinning op North Carolina in het ACC Championship in Durham Bulls Athletic Park. De Tigers, die hun toernooirecord verhoogden naar 3-0, verbeterden naar 42-17, terwijl de Tar Heels terugvielen naar 35-22. Het was Clemson’s 15e opeenvolgende overwinning, de zesde langste winning streak in schoolgeschiedenis.

De Tigers scoorden vijf punten in de eerste inning, twee starts van Grace Caden Grace. Billy Amick volgde met een two-run homer, zijn 12e van het jaar. Twee slagmensen later sloeg Blake Wright een solo homer, zijn achtste van het seizoen. De Tar Heels reageerden met een punt in de eerste helft van de tweede inning op een tweehonkslag van Hunter Stokely, waarna Amick een drievoudige voorsprong sloeg in de tweede helft van de tweede inning. Cooper Engel, die 3-uit-3 scoorde in de wedstrijd, voegde een scorende solo toe in de derde periode om de voorsprong van Clemson op 8-1 te brengen.

Alberto Osuna sloeg een solo homer in de vijfde inning, waarna Thomas Frick een solo homer sloeg in de eerste helft van de zesde inning. In de tweede helft van de zesde inning sloeg Cam Cannarella een line drive met twee, twee, drie en tweede drie slagmensen van de wedstrijd om het record van het ACC Tournament en Clemson’s derde van het duel in evenwicht te brengen, wat ook het record van het ACC Tournament evenaarde. Frick sloeg zijn tweede homer van de wedstrijd in de negende inning.

READ  Yankees tegen Guardians: pak de bidcase van elk team uit om de cruciale ALDS 5-game te krijgen nadat het regent

Grice (8-1) verdiende de winst door 7,0 innings te gooien, vier hits toe te staan, drie runs en één vrije loop met negen strikeouts. Conor Bouvier uit North Carolina (4-4) worstelde met het verlies en kreeg vijf runs tegen op vijf hits in 0,2 gegooide innings.

De Tigers gingen door naar de kampioenswedstrijd van het ACC-toernooi om zondagmiddag op ESPN2 tegen de winnaar van de halve finale van No. 1 Wake Forest vs. No. 8 Miami (Fla.) ACC Tournament te spelen.